Στο σχηματισμό δικογραφίας προχωρά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας κατά του «μοναχού Κλεομένη» μετά την προχθεσινή βεβήλωση στην οποία προχώρησε ο ρασοφόρος στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Μαρτύρων. Η δικογραφία αφορά και τρεις ακόμη αγνώστους συνεργούς του. Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:
"Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για παραβίαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού.
Πρόκειται για έναν 38χρονο ημεδαπό και τρεις ακόμη άγνωστους, μέχρι στιγμής συνεργούς του, οι οποίοι προχθές (17 Ιουλίου 2017) το μεσημέρι επικόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο.
Στη συνέχεια, οι δράστες επικόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν στη ρίψη αυγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων, που βρίσκεται σε πλατεία της πόλης, δίπλα στα προαναφερόμενα γραφεία.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας."