Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Ν. Αμερική στην Ελληνική Επικράτεια, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της.
Συνελήφθησαν, έπειτα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαρίσης, σε περιοχές του νομού Λαρίσης (Τύρναβος) και στην Αθήνα, τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 47χρονο ημεδαπό και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29, 30 και 49 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως συνεργός τους.
Ειδικότερα, από τις Γερμανικές Αρχές εντοπίσθηκε στη Λειψία, κατά τη διαδρομή του από την Κολομβία προς την Ελλάδα, ταχυδρομικό δέμα μεγάλου βάρους, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο μεταλλικό μηχάνημα, εντός του οποίου αποκρύπτονταν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Παραλήπτης του μηχανήματος ήταν εμπορική εταιρεία σε περιοχή του Νομού Λαρίσης.


Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μεσημβρινές ώρες της 13-10-2017 συνελήφθη ο 47χρονος, κατά τη στιγμή της παραλαβής του μηχανήματος και παράλληλα οι άλλοι τρεις (3) συγκατηγορούμενοί του.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -10- κιλών και -598- γραμμαρίων
-Αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους -802- γραμμαρίων
-Μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης
-Ένα (1) περίστροφο
-Εννέα (9) φυσίγγια
-Το χρηματικό ποσό των -3.250- γραμμαρίων
-Μία (1) πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών
-Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
-Δέκα (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης θα ανέρχονταν στο ποσό των -500.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ.Ανακριτή.