Ήρθε στη Λάρισα και το ΝΟΛ το περασμένο φθινόπωρο, κουβαλώντας μαζί της τον επίζηλο τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας τον οποίο κατέκτησε με την Εθνική Γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας το 2011…
Η Ελένη Γούλα, (περί ης ο λόγος), εκ των τερματοφυλάκων του ΝΟΛ, γεννήθηκε στις 18/08/1990 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να αθλείται στην ηλικία των τριών χρόνων κάνοντας μπαλέτο. Η αγάπη της για τον αθλητισμό και η επιμονή των γονιών της την έκαναν να δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, έως ότου στα 13 της την κέρδισε η υδατοσφαίριση. Τα πρώτα της βήματα στο χώρο τα έκανε στον Ηρακλή με τον οποίο είχε την τύχη να γευτεί πολλές συλλογικές και ατομικές επιτυχίες σε διάρκεια 11 χρόνων καθώς κατάφεραν να κερδίσουν πολλά πρωταθλήματα υποδομών (Νεανίδων και Νέων γυναικών) και σε προσωπικό επίπεδο να κερδίσει τίτλους MVP (Πολυτιμότερης Παίκτριας) και Καλύτερης Τερματοφύλακα.
Το 2005-2006 ήρθε ακόμα ένα μεγάλο κίνητρο στην αθλητική της καριέρα, καθώς έγινε για πρώτη φορά μέλος της Εθνικής Κορασίδων. Ακολούθησαν μετά οι κλήσεις της Εθνικής Νεανίδων και Νέων Γυναικών, για να έρθει φυσικά η ύψιστη στιγμή της καριέρας της, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Σαγκάη το 2011. Μετά αγωνίστηκε στον Τρίτωνα Αμαρουσίου και φέτος ήρθε στο ΝΟΛ. Ας δούμε τι δήλωσε για την φετινή της εμπειρία στην ομάδα της Λάρισας…
Πως είδες το ΝΟΛ έως τώρα;
O ΝΟΛ είναι μια νεανική ομάδα που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία γυναικών. Η μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος έδειξε ότι είναι μια ομάδα που μάχεται. Έχει τα φόντα για ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος, γιατί υπάρχει πολλή διάθεση και αγάπη από την ομάδα σα σύνολο αλλά και ειδικότερα από το νεανικό της ρόστερ.
Τί να περιμένουμε στην συνέχεια; Θα πετύχει το στόχο της παραμονής;
Ο στόχος της παραμονής, στόχος της ομάδας γι αυτή τη σεζόν, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος αλλά πιστεύω πως με αγωνιστική συγκέντρωση από την πλευρά της ομάδας και την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα από την πλευρά των παραγόντων μπορεί να επιτευχθεί, καθώς το επίπεδο των ομάδων δεν έχει ακόμα προκαθορίσει την τελική κατάταξη.
Μια αθλήτρια με τις δικές σου επιτυχίες, τί κίνητρο έχει για την συνέχεια στον αθλητισμό;
Μεγαλώνοντας μέσα σ’ αυτό το χώρο μπορώ να πω ότι το μόνο σίγουρο, αυτό που έχω συνειδητοποιήσει, είναι η αγάπη και η τρέλα μου για αυτό το υπέροχο άθλημα και ότι όσο μου επιτρέπεται και μπορώ, θα το ακολουθώ με οποιοδήποτε τρόπο. Οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, τα τελευταία χρόνια δυσκόλεψαν την επαφή μου με το άθλημα αλλά θέτοντας χρόνο με το χρόνο κι ένα νέο στόχο, θέλω να συνεχίσω να προσφέρω την αγάπη μου στην υδατοσφαίριση.
Από την Αθήνα στη Λάρισα. Και τώρα στη Σάμο. Πως είναι όλο αυτό;
Από την Αθήνα μεταφέρθηκα στην Σάμο το 2016 λόγω του επαγγέλματος μου, (σ.σ. είναι λιμενικός). Η πρώτη μου αντίδραση ήταν αμήχανη γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ πως είναι …να «μη μυρίζω χλώριο» μετά από τόσα χρόνια! Προσπάθησα λοιπόν να βρω τρόπο να αθλούμαι μαθαίνοντας παράλληλα και τα όρια του εαυτού μου. Από την επιθυμία μου να κολυμπήσω ξεκίνησα να μπαίνω στη θάλασσα και …το χειμώνα με τα ρούχα για να κρατήσω μια υποτυπώδη θερμοκρασία και να μπορέσω να προπονηθώ. Φέτος με τη συνεργασία της ομάδας μου και την υποστήριξη του επαγγελματικού και οικογενειακού μου περιβάλλοντος κατάφερα να παρευρεθώ σε κάποιες αγωνιστικές και να συνεισφέρω και εγώ στην ομάδα.
Βλέπεις να ριζώνει η υδατοσφαίριση στη ζωή των Λαρισαίων; Και πώς;
Η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον αθλητισμό. Για να δημιουργηθεί λοιπόν μια «πηγή» υδατοσφαίρισης στη Λάρισα χρειάζεται οργάνωση και καθοδήγηση από ανθρώπους που έχουν μια πολύχρονη εμπειρία και σίγουρα μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας, να προσελκύσουν παιδιά και να φτιάξουν ακαδημίες – φυτώρια αθλητών και αθλητριών. Για εμένα το μυστικό της επιτυχίας είναι οργάνωση , σοβαρότητα, υποδομές.