Οι αποφάσεις των Λάμπρου και Ευαγγέλου στα ματς με Ξάνθη και ΟΦΗ εκτός, βάζουν σε μπελάδες την ΑΕΛ, καθώς οι «βυσσινί» μπορούν να φωνάζουν ακόμα και για απώλεια 5 βαθμών στα ματς αυτά.
Η αλήθεια είναι πως και φέτος έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για την διαιτησία, με τα παράπονα των περισσοτέρων ομάδων να είναι πολλά. Μία από αυτές είναι και η ΑΕΛ. Οι... βυσσινί έχουν πολλές φορές εκφράσει τα παράπονά τους για λάθη σε βάρος τους, αλλά πραγματικά σε δύο παιχνίδια έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν περισσότερο. Φυσικά μιλάμε γι' αυτά κόντρα σε Ξάνθη και ΟΦΗ και τα δύο εκτός έδρας, όπου στο πρώτο έχασαν με 1-0 και στο δεύτερο αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.
Για το ματς στα Πηγάδια η διαιτησία του Λάμπρου ήταν ίσως μια από τις χειρότερες που έχουν υπάρξει την φετινή χρονιά. Στο ίδιο ματς ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρη κόκκινη στον Ντε Λούκας για εγκληματικό φάουλ στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο βοηθός του δεν έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Πίτι που έφευγε μόνος του απέναντι στον Ζίβκοβιτς, έδωσε δύο κόκκινες στην ΑΕΛ και στο πέναλτι με το οποίο κρίθηκε το ματς, η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής.
Σε απλά ελληνικά οι Θεσσαλοί μπορούν άνετα να φωνάζουν πως όχι απλά θα μπορούσαν να είχαν τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και τους τρεις τη νίκης, καθώς αν είχε δοθεί αρχικά η πεντακάθαρη κόκκινη και μετά να μην είχε δοθεί το ανύπαρκτο οφσάιντ δεν ήταν καθόλου απίθανο να έφευγαν με το τρίποντο από τα Πηγάδια.
Στο «Γεντί Κουλέ» εννοείται πως δεν υπήρξαν τέτοια «εγκλήματα», με τον Ευαγγέλου όμως να κάνει ένα αλλά τρομερά σημαντικό λάθος που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το ματς. Μιλάμε για το πέναλτι του Μιχόγεβιτς στον Μόρα στο 85', μια παράβαση που δεν δόθηκε και οι «βυσσινί» έχασαν μοναδική ευκαιρία να φύγουν με τη νίκη από την Κρήτη.
Δύο παιχνίδια που αν οι αποφάσεις ήταν σωστές ουσιαστικά η ΑΕΛ θα είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία της, καθώς στην χειρότερη περίπτωση (να ερχόταν ισόπαλο το ματς στην Ξάνθη και να κέρδιζε στο Ηράκλειο) θα είχε φτάσει τους 26 βαθμούς και στην καλύτερη τους 28. Δύο παιχνίδια που όπως βέβαια και πολλά άλλα δείχνουν την ανάγκη της ύπαρξης του VAR προκειμένου να αποτρέπονται μεγάλα λάθη, ανθρώπινα ή μη...
Φώτης Καρακούσης (gazzeta.gr)