Απο την ερχόμενη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η είσοδος για αθλητές, προπονητές, γονείς και μέλη των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις στο Αλκαζάρ θα γίνεται αποκλειστικά με χρήση ειδικής μαγνητικής κάρτας. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση του Ε.Α.Κ Λάρισας σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Το σύστημα τουρνικέ τοποθετήθηκε, όπως δήλωσαν τα μέλη της διοίκησης, για να μπει ενα φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση των εγκαταστάσεων, καθώς στο παρελθόν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές με άγνωστους τους δράστες.
Επιπλέον, απο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητήθηκε σε όλα τα Ε.Κ.Α της χώρας να γίνει καταγραφή των σωματείων, των συλλόγων, των αθλητών τους και των προπονητών τους, να κατατεθούν οι άδειες άσκησης επαγγελμάτος των προπονητών και να τακτοποιηθόυν οι όποιες οφειλές των συλλόγων προκειμένου να συναφθούν οι νέες συμβάσεις χρήσης των εγκαταστάσεων για την περίοδο 2017-2018.
Ο κ.Βαγιόπουλος αντιπρόεδρος στη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας δήλωσε ότι απο τους συνολικά 15 συλλόγους που δραστηριοποιειούνται στο Αλκαζάρ , όλοι, με εξαίρεση τους 5 συλλόγους της άρσης βαρών, έχουν τακτοποιηθεί τυπικά και έχουν ήδη εκδοθεί 2317 μαγνητικές κάρτες για την είσοδο των αθλητών τους, προπονητών κλπ.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την πλειονοτητα των συλλόγων μπάσκετ, στίβου, βόλεϋ κλπ. Οι μόνοι που δεν συνεργάζονται, δεν καταθέτουν τα χαρτιά και διαμαρτύρονται είναι ο σύλλογος της άρσης βαρών, οι 3 σύλλογοι της πάλης και ο σύλλογος της πυγμαχίας. Και πάλι, θεωρώ οτι οι περισσότεροι παρασύρονται απο συγκεκριμένους παράγοντες που με δηλώσεις του σε ΜΜΕ παραποιούν την αλήθεια» ειπε ο κ.Βαγιόπουλος.
Το σύστημα με τις μαγνητικές κάρτες εχει ήδη τοποθετηθεί. Η έκδοση των καρτών γίνεται δωρεάν, σε γραφείο μπροστά στην είσοδο του Αλκαζάρ. Στόχος ειναι να μπει τάξη στο ποιός, με ποιόν τρόπο και ποιές ώρες χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις. Αντίστοιχο σύστημα εισόδου-εξόδου εφαρμόζεται στο Αθλητικό Κέντρο στη Ναύπακτο.
Το σύστημα τουρνικέ, όπως λέγεται, θεωρήθηκε απαραίτητο μέτρο καθώς οι ελλείψεις προσωπικού ειναι μεγάλες και οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

ert.gr