Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Football League και προέκυψαν νέα δεδομένα, στην κορυφή και στην... ουρά, μετά την αφαίρεση βαθμών που επέβαλλε το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ σε οκτώ ομάδες, ανάμεσά τους και οι Ηρακλής, Απόλλων Λάρισας.
Μετά την εξέλιξη αυτή και το «κόψιμο» των ΠΑΕ στη διαδικασία επιτήρησης, φαβορί για το μπαράζ ανόδου στην Super League γίνεται ο Πλατανιάς, που πέρασε στην 2η θέση, την οποία μέχρι σήμερα (3/05) κατείχε ο Απόλλων Λάρισας.
Και για τον Ηρακλή τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα, μιας και ο «Γηραιός» κινδυνεύει, πλέον, άμεσα με υποβιβασμό. Επίσης εκτός από τον Πλατανιά, ευνοούνται και τα Τρίκαλα, που αποφεύγουν τον υποβιβασμό, βάσει αναδιάρθρωσης, κατά δύο κατηγορίες.
Η θεσσαλική ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό, Ηρόδοτο, ενώ παράλληλα θέλει ισοπαλία ή, ήττα του Πλατανιά στο ματς με τον Ηρακλή, για να βρεθεί 2η και να παίξει στο μπαράζ ανόδου.
Τα Τρίκαλα θα παρουσιαστούν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον στο φινάλε, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το «τρίποντο» απέναντι στους Χανιώτες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο -1 από τον Καραϊσκάκη και για να παραμείνει στην Football League θα πρέπει να νικήσει τον Πλατανιά και ταυτόχρονα το συγκρότημα από την Άρτα να μην επικρατήσει των Τρικάλων.
Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε:
1. Βόλος 57
2. Πλατανιάς 52
--------------------------
3. Απόλλων Λάρισας 51
4. Απόλλων Πόντου 46
5. Εργοτέλης 45
6. Δόξα Δράμας 45
7. Παναχαϊκή 45
8. Κέρκυρα 44
9. Κισσαμικός 43
10. Καραϊσκάκης 40
---------------------------
11. Ηρακλής 39
12. Τρίκαλα 32
---------------------------
13. Ηρόδοτος 28
14. Αήττητος 22
15. Αιγινιακός 13
16. Σπάρτη 11
* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.
** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.
*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.
**** Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.
Η τελευταία αγωνιστική (Κυριακή, 5/05, ώρα έναρξης 16:00):
Κέρκυρα - Παναχαϊκή
Καραϊσκάκης Άρτας - Τρίκαλα
Αιγινιακός - Σπάρτη
Απόλλων Πόντου - ΑΟΧ Κισσαμικός
Δόξα Δράμας - Εργοτέλης
Ηρόδοτος - Απόλλων Λάρισας
Πλατανιάς - Ηρακλής
Αήττητος Σπάτων - Βόλος (δεν ορίστηκε)

naftemporiki.gr