Αναβιώνει για μια ακόμη φορά την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, η υπόθεση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος της 23 Ιουλίου 2014, με θύματα τρία αθώα παιδιά που έφευγαν από την κεντρική πλατεία Ριζόμυλου και από την εκδήλωση της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να πάνε στα σπίτι τους.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο, όταν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε φρούτα και κινούνταν προς Λάρισα στο 36ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής οδού, Λάρισας – Βόλου.

Από το τροχαίο έχασαν ακαριαία τη ζωή τους τα τρία παιδιά, η 18χρονη Ιωάννα, που συμμετείχε στην εκδήλωση στην οποία παρευρίσκονταν για να την θαυμάσει η 20χρονη αδερφή της Κατερίνα και ο 21 Φίλιππος, κάτοικος Ριζομύλου, ο οποίος πρότεινε στα δυο κορίτσια να τα επιστρέψει στο σπίτι τους στο Στεφανοβίκειο. Μετά το τροχαίο ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πρωτόδικα, ο οδηγός είχε καταδικαστεί (2017) για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 7 ετών, ενώ το 2021 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Για αυτό το ελαφρυντικό η πολιτική αγωγή κατέθεσε έφεση στον Άρειο Πάγο και έτσι η αίτηση αναίρεσης έγινε δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο που αποφάνθηκε ότι κακώς δόθηκε το ελαφρυντικό που πρότερου σύννομου βίου, και επιστρέφει πίσω στο Εφετείο για να δικαστεί ως προς το συγκεκριμένο σημείο.

Η κατάσταση του δρόμου

Μικρές βελτιώσεις έχουν γίνει όλα αυτά εννέα χρόνια, μετά το τροχαίο με θύματα τα τρία παιδιά, τα οποία σημειωτέων δεν ήταν τα πρώτα θύματα της ασφάλτου του συγκεκριμένου οδικούς άξονα.

ertnews.gr