Σε αναίτιους και αδιανόητους βανδαλισμούς στον προαύλιο χώρο του δημοτικού ΚΑΠΗ Αγιάς προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας… άγνωστοι, οι οποίοι έσπασαν δύο παγκάκια και πλαστικές καρέκλες, έσπασαν και πέταξαν καρέκλες στον διπλανό χείμαρρο, πέταξαν κυβόλιθους, πέτρες και ξύλα πάνω σε κιόσκι προσπαθώντας προφανώς να σπάσουν το στέγαστρό του, και κατέστρεψαν καλώδιο.

Παρόμοιες φθορές διαπιστώθηκαν και το βράδυ της Κυριακής, όπου μάλιστα παρατηρήθηκαν και κηλίδες αίματος, που ίσως σημαίνει ότι κάποιος τους κατά λάθος μπορεί να τραυματίστηκε ή ήταν αποτέλεσμα καυγά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για ομάδα νεαρών 13-15 ετών, που προηγουμένως μάλιστα (από τις ζημιές που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας) είχαν ανέβει στην ταράτσα διώροφης κατοικίας του κεντρικού πεζόδρομου της Αγιάς απ’ όπου κρυμμένοι πετούσαν μικροαντικείμενα σε διερχόμενους πεζούς.

Από την διοίκηση του ΚΑΠΗ αναφέρθηκαν οι βανδαλισμοί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Η διοίκηση δεν θέλησε να προχωρήσει σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων, ελπίζοντας ότι οι… άγνωστοι δράστες θα καταλάβουν από μόνοι τους το λάθος τους, την πολύ κακή τους συμπεριφορά σε μια μικρή κοινωνία σαν της Αγιάς, ιδιαίτερα φιλήσυχης, και δεν θα επαναλάβουν ποτέ ξανά τέτοιες καταδικαστέες από όλους ενέργειες.

choraagia.gr