Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την έρευνα που διενεργήθηκε χθες και στα Τρίκαλα, στην Διεύθυνση Μεταφορών που στεγάζεται στην Σωτήρα Τρικάλων. 

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από επώνυμη καταγγελία που δέχτηκε προχώρησε σε ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν στοιχεία που οδηγούν στον Εισαγγελέα Τρικάλων 8 άτομα. 

Συγκεκριμένα, 7 υπάλληλοι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα των τοπικών Διευθύνσεων Συγκοινωνιών μεταξύ των οποίων και ανώτατα στελέχη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και 2 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών έδιναν τα τελευταία χρόνια σε υποψηφίους οδηγούς διπλώματα οδήγησης έναντι αμοιβής. 

Τα άτομα που εμπλέκονται και έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι εννέα, οκτώ άτομα από τα Τρίκαλα και ένα από την Διεύθυνση Μεταφορών Καρδίτσας. 

Τα χρηματικά ποσά όπως προκύπτουν από τους ελέγχους από το 2019 έως σήμερα, που αναλόγως αντιστοιχούσαν σε διπλώματα επιβατικών αυτοκινήτων και δίκυκλων, ήταν ιδιαίτερα υψηλά στην περίπτωση απόκτησης διπλώματος φορτηγού αυτοκινήτου. 

trikalaenimerosi.gr