Για τον καιρό που όλοι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επικοινωνεί με το κοινό του μέσα από την ιστοσελίδα του και το fb.
Προ(σ)καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το μουσείο διαδικτυακά και να εμπλακούν στις νέες δράσεις του.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Για τους μικρούς διαδικτυακούς φίλους:
Στο fb https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968 (ανάρτηση 27/3/2020) διατίθενται σχέδια από τα σταμπωτά του μουσείου που οι μικροί φίλοι μπορούν να εκτυπώσουν και να χρωματίσουν.
Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα του, στο http://www.liml.gr/games οι μικροί φίλοι μπορούν να προσεγγίσουν την τέχνη και την παράδοση μέσα από δημιουργικά διαδραστικά on line παιχνίδια!
2. Προ(σ)καλεί το ενήλικο κοινό του να συμμετάσχει από απόσταση στην διαδικτυακή δράση «Εμπνέομαι και σχεδιάζω μια σφραγίδα σταμπωτού».
Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν σε Α4 ενα γραμμικό σχέδιο-μοτίβο αντιπροσωπευτικό για τη Λάρισα και τη θεσσαλική παράδοση (πχ το ρολόι, τη γέφυρα, ένα αγροτικό εργαλείο, ένα λαϊκό- παραδοσιακό μοτίβο κλπ.) .
Προϋπόθεση είναι το σχέδιο να είναι μόνο περίγραμμα και να μην είναι πυκνό και σύνθετο γιατί θα αναπαραχθεί σε σφραγίδα διαστάσεων 15 cm x 9 cm.
Τα σχέδια πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: limlmus1974@gmail.com έως τις 30 Απριλίου 2020.
Όλα τα σχέδια θα αξιολογηθούν από επιτροπή και το καλύτερο θα αποτελέσει την μοναδική στάμπα με τοπικό θέμα που θα χρησιμοποιείται στα εργαστήρια των σταμπωτών. Επίσης όλες οι συμμετοχές θα ψηφιοποιηθούν και θα αναρτηθούν στη σελίδα μας στο fb και στην ιστοσελίδα μας.
3. Η μόνιμη έκθεση και οι συλλογές του ΛΙΜΛ είναι προσβάσιμες για ένα μοναδικό διαδικτυακό ταξίδι στο http://www.liml.gr/.
Μέσα από αυτό οι διαδικτυακοί επισκέπτες θα γνωρίσουν τις συλλογές του μουσείου KAI αναφορές στη θεσσαλική παράδοση και ιστορία .
4. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο f/b θα δημοσιεύονται παλαιές φωτογραφίες (1974-2008) από το αρχείο του Λαογραφικού Μουσείου σχετικές με τους ιδρυτές, με παλαιότερες εκδηλώσεις, αλλά και με ανθρώπους που συνέβαλαν στην πορεία του.
Σκοπός είναι να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι τις βάσεις και τη σπουδαία ιστορία του Μουσείου. Και φυσικά, για εμάς μεγάλη αξία έχουν τα σχόλια των διαδικτυακών μας φίλων.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009899255968