Δεν εκτέθηκε σε κίνδυνο η υγεία ενός βρέφους που τσιμπήθηκε από φίδι, από το χειρισμό του περιστατικού από τους γιατρούς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο εισαγγελέας που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και του Πανεπιστημιακού είχε καταγγείλλει η γιαγιά του βρέφους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το βρέφος μεταφέρθηκε  τον Ιούλιο του 2018 στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου  στις 3 το μεσημέρι, του έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις, στη συνέχεια εισήχθη στη Χειρουργική, γιατί οι παππούδες υποστήριζαν ότι ίσως είχε κάταγμα στο χέρι από πέτρα και στη συνέχεια στην Παιδιατρική Κλινική, πριν μπει στο ασθενοφόρο στις 5.30 το απόγευμα για διακομιδή αρχικά στο Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια, την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης στο Νοσοκομείο Βόλου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αντιοφικός ορός, παρά τους ισχυρισμούς της καταγγελίας ότι δεν υπήρχε.

Το φίδι είχε τσιμπήσει το βρέφος στις 23 Ιουλίου 2018  στο Βένετο και το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας στις 3 Αυγούστου 2018 από επιστολή που έστειλε η γιαγιά του βρέφους στα τοπικά ΜΜΕ καταγγέλλοντας γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του γεγονότος, θέτοντας τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι όταν ζήτησε να χορηγηθεί στο εγγόνι της αντιοφικός ορός, της δήλωσαν ότι δεν υπήρχε.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αποφάσισαν τη μεταφορά του παιδιού αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα και στο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, όπου και νοσηλεύτηκε ξεφεύγοντας τον κίνδυνο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός είχε ζητήσει από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πράγματι κάποια αμέλεια από τους γιατρούς που αντιμετώπισαν τον περιστατικό.

e-thessalia.gr