Πέντε μέρες έχουν περάσει από τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός  έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/12) σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Άνθρωπος ανήσυχος, με πληθωρικό ταλέντο, αμεσότητα, χιούμορ και γενναιοδωρία, συγκλόνισε τους πάντες για τη δύναμη ψυχής και την γενναιότητα με την οποία έδωσε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, από το νοσοκομείο που βρισκόταν έδωσε μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Δημήτρη Ινδαρέ και κάνοντας έκκληση σε όλους για τα  Χριστούγεννα, λέγοντας «αντί για δώρα δώστε αίμα».

Το μεσημέρι της Τρίτης (31/12), η σορός του Θάνου Μικρούτσικου μεταφέρθηκε για αποτέφρωση στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο.

Η Μαρία Παπαγιάννη περνά δύσκολες στιγμές μετά τον χαμό του συζύγου της.

H ίδια έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, θέλοντας να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που της έστειλε μηνύματα συμπαράστασης, αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Θάλασσα η αγάπη του κόσμου για τον Θάνο. Κι εγώ μόνο να τον αγαπώ ήξερα, αυτός άνοιγε δρόμους. Είμαι σίγουρη ότι θα μου δείξει πάλι την πόρτα για την ζωή. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», έγραψε η σύζυγος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του που τον δείχνει να αγναντεύει το Λυβικό πέλαγος από το ησυχαστήριό του στην Κρήτη.

ethnos.gr