Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μία 18χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία, το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020, όταν κεραυνοβολήθηκε από το υψηλής τάσης ηλεκτροκίνητο δίκτυο του ΟΣΕ, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής.

Ένα από τα πολλά ατυχήματα στο δίκτυο του ΟΣΕ, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μεζούρλου, αλλά με αίσιο αυτήν τη φορά τέλος, καθώς η 19χρονη σήμερα Ελένη αποδείχθηκε νικήτρια και, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ, επέστρεψε πλέον στο σπίτι της στη Λάρισα, όπου καθημερινά κάνει εντυπωσιακά βήματα επιστρέφοντας παράλληλα στην καθημερινότητα. «Κινδύνεψε να φύγει τρεις φορές» όπως με φόρτιση σημειώνουν οι γονείς της, ευχαριστώντας όλους όσοι τους στάθηκαν εκείνη την περίοδο όπου η κόρη τους έδινε τη δική της μάχη. 

H κοπέλα, όπως λένε οι δικοί της, θέλει ακόμα αρκετό δρόμο για να αποκατασταθεί πλήρως.

Την ημέρα του ατυχήματος η Ελένη μαζί με έναν συνομήλικο φίλο της πήγαν στα ακινητοποιημένα τρένα του ΟΣΕ στην περιοχή του Μεζούρλου. Η 19χρονη ανέβηκε από την εξωτερική σκάλα ενός βαγονιού στην οροφή του και από εκεί πηδώντας να πάει στο επόμενο βαγόνι κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτροφόρο συρματόσκοινο πέφτοντας φλεγόμενη στο έδαφος.

Ο φίλος της έσβησε με τη ζακέτα του τη φωτιά στα ρούχα της και έσπευσε σε βοήθεια.

Στο σημείο έχουν σημειωθεί κατά καιρούς και άλλα παρόμοια ατυχήματα ενώ ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του κεραυνοβολημένος από ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ΟΣΕ υπό την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τρέχει τώρα να αποδεχτεί τα ηχοπετάματα στο κέντρο της πόλης που λειτουργούν και ως φράκτης στις γραμμές, ενώ προχώρησε και στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις περιοχές κινδύνου.

Λ..Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)