Υποχρεωτική για φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, θα είναι η μάσκα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του νέου κορονοϊού,που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή, για την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Όπως προβλέπει η υπ'αριθμόν 107981/Ζ1/20.8.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β.Διγαλάκη και του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια με θέμα «Μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατά την περίοδο της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020»: 

  • υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της εξέτασης και για όλες τις μορφές των διά ζώσης εξετάσεων (γραπτές και προφορικές).
  • Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους ανοικτούς και κλειστούς κοινόχρηστους χώρους των Α.Ε.Ι., καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών, ενώ
  • υπάρχει επισήμανση και αναφορά στις οδηγίες για το ζήτημα του αερισμού των αιθουσών και των αμφιθεάτρων διεξαγωγής των εξετάσεων.