Σε ανακοίνωση που υπογράφουν «φορείς, σύλλογοι και πολίτες της κοινωνίας Τσαριτσάνης-Δήμου Ελασσόνας» επισημαίνονται τα εξής:
"Οι τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων,με στοιβαγμένους 25 ή και 27 μαθητές –τριες σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες,την περίοδο της έξαρσης μάλιστα της πανδημίας του Covid 19,ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία,όπως είναι οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές,σε άίθουσες και σε προσωπικό καθαρισμού των σχολείων,πλήρους απασχόλησης,που δικαίως αγωνίζονται και διεκδικούν οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί.
Είναι αναγκαίο και σημαντικό οι Δήμοι και ειδικότερα ο Δήμος Ελασσόνας με τη μεγαλύτερη ίσως έκταση στη χώρα, να μελετήσουν και να εφαρμόσουν αλλαγές στη χωρική κατανομή των μαθητών –τριών των σχολείων ώστε να γίνει αποσυμφόρηση των σχολείων όλων των βαθμίδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,από το Νηπ/γείο μέχρι και το Λύκειο,που λειτουργούν με 25 και 27 παιδιά ανά τάξη ή τμήμα και να ενισχυθούν άλλα σχολεία που έχουν λιγότερους μαθητές -τριες,ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Σε αυτό θα συμβάλλει εκτός από τη μάσκα και την ατομική υγιεινή και η φυσική αραίωση μέσα στις τάξεις, καλύτερα και πιο δημιουργικά με Μ.Ο. 15 περίπου μαθητές –τριες ανά τάξη ή τμήμα αλλά και σε άριστες υλικοτεχνικές υποδομές όπως αίθουσα πληροφορικής, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο,μεγάλα και ασφαλή προαύλεια,καθώς και τη δυνατότητα να επισκεφτούν,να δουν και να μελετήσουν την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση της περιοχής. Κι ένα τέτοιο σχολείο που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, συν το διδακτικό προσωπικό με όλες τις ειδικότητες είναι η Οικονόμειος Σχολή στην Τσαριτσάνη.,με επιτυχίες πάντα και διαχρονικά.
Οι Δήμος να απαιτήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να ξαναλειτουργήσουν τα προγάμματα για τις εργατικές κατοικίες και γιατί όχι και για αγροτικές κατοικίες μιας και ο Δήμος Ελασσόνας είναι κυρίως αγροτικός με πολλούς ορεινούς όγκους, στην περιφέρεια Θεσσαλίας του Ν. Λάρισας στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου.
Επίσης ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα,μελέτες και προγράμματα,προς τα υπουργεία για την αναθεώρηση και επέκταση των σχεδίων πόλεων, ειδικότερα της Τσαριτσάνης που δυστυχώς ισχύει από το 1950,ώστε να μπορούν να κτίσουν στον τόπο τους.όσοι επιθυμούν.
Ακόμη, ο Δήμος,αξιοποιώντας τις Δημοτικές-Κοινοτικές εκτάσεις να δώσουν κίνητρα και οικνομικές διευκολύνσεις και ελαφρύνσεις σε νέες οικογένειες να κτίσουν σπίτια για μόνιμη διαμονή
Να υπενθυμίσουμε ότι η μέχρι τώρα χωρική κατανομή των μαθητών –τριών στα σχολεία παραμένει η ίδια για πολλά χρόνια και όπως προκύπτει.μετά από έρευνα,με στοιχεία,δεν εφαρμόζεται πλήρως,υπάρχουν παραλείψεις,πιέσεις και γίνονται διακρίσεις και παράνομες τελικά μετακινήσεις κι ένα παράδειγμα είναι από την Τσαριτσάνη όπου διαμένουν μόνιμα με τις οικογένειες, διψήφιος αριθμός παιδιών φοιτούν σε σχολεία της Ελσσόνας (Δημοτικά,Γυμνάσιο,Λύκειο)
Αλήθεια γατί σιωπούν και δεν παίρνουν θέση, να μην κλείσει το Λύκειο Τσαριτσάνης, κάποιοι όψιμοι ενδιαφερόμενοι για την Οικονόμειο Σχολή στην Ιστορική και Μαρτυρική Τσαριτσάνη;»