Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο εκτελεσθέντων από τα στρατεύματα κατοχής, που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας, οι κάτοικοι του μαρτυρικού χωριού Δομένικου Ελασσόνας, τίμησαν αυτούς που “αγωνίστηκαν και θυσίασαν την ζωή τους για τη δική μας ελευθερία”.

Ήταν μερικά από τα λόγια των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Δομένικου, αναφερόμενοι στη χθεσινή ημέρα, στην εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε η κοινότητα για να τιμήσει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν κατά των κατοχικών σταρατευμάτων.

Την παράσταση έκλεψαν τα νήπια του χωριού, που μαζί με την δασκάλα τους απήγγειλαν ποίημα, προκαλώντας το χειροκρότημα των κατοίκων της μαρτυρικής κοινότητας που συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμής.

Παρόντες και αυτόπτες μάρτυρες εκείνης της εποχής, όπως, ο Γιώργος Χατζήνας, 90 ετών σήμερα, που είδε τον πατέρα του να εκτελείται από τα στρατεύματα κατοχής, όπως και οι Ευάγγελος Χατζήνας και Αχιλλέας Καραμπάς, που δεν μπορούν να ξεχάσουν αυτά που έζησαν στην εκτέλεση των γονιών τους και των συγχωριανών τους.

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Εκτελεσθέντων Δομενίκου από τα στρατεύματα κατοχής, συνεχίζει τον αγώνα για δικαίωση, παρά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να δικάσει για άλλο κράτος, δηλαδή την Ιταλία, ετεροδικία.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου, Στάθης Ψωμιάδης, η απόφαση του δικαστηρίου είναι εφέσιμη και θα κατατεθεί εκ νέου.

ertnews.gr