Στην κορύφωση του Θείου Δράματος συμμετέχεικαι τη φετινή χρονιά οΜουσικός ΣύλλογοςΕλασσόνας «musicArte»στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Την ιδιαίτερη αυτή μουσική παράδοση για την πόλη, που εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος, συνεχίζειμε ιδιαίτερη θέρμη ο νυν μητροπολίτης κ. Χαρίτων. Φέτος μετά από προτροπή του ιδίου, μαζί με την καταξιωμένη νεανική χορωδία “musicArte” θα ψάλει και η Μικτή Χορωδία του συλλόγου.
Η νεανική χορωδία«musicArte» θα ψάλλει την Μ. Πέμπτη13Απριλίου,κατά την Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών,χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» του Θεμιστοκλή Πολυκράτη (1863-1926). Ο συνθέτης, ο οποίος καθιέρωσε την “acapella”τετραφωνία δυτικού τύπου στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική. Η τρίφωνη χορωδιακή προσαρμογή σεβόμενη την πρωτότυπη εναρμόνιση και τις μελωδικές γραμμές του εξαιρετικούέργου του Πολυκράτη είναι του Κων/νου Μάτη.
Την επομένη,14 Απριλίου,στην Ακολουθία του Επιταφίου, οι νεανικές«αγγελικές» φωνές θα ενωθούν με τις φωνές της μικτής χορωδίας του συλλόγου και σε «αντιφωνία» θα ψάλλουντα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής».
 Με τα χορωδιακά τμήματα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας θα συμπράξουν ηυπεύθυνη καθηγήτρια των εργαστηρίων φωνητικής και τραγουδιού υψίφωνος Φωτεινή Γεωργίου και οι μαθήτριες της, προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο.Τη διεύθυνση και διδασκαλία τωνχορωδιώνέχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.