Πεζοπορίες για όλους διοργανώνονται στο πλαίσιο του 3ου Ορειβατικού Αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι  πεζοπορίες που θα γίνουν στις 9-9-18 θα ξεκινήσουν μετά τη εκκίνηση των αθλητών από την κεντρική πλατεία.
Α) Διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων, ήπια ανάμεσα σε κάκτους, μουντζουνιές, κυπαρίσσια , πεύκα και λεύκες μέχρι τη Σμίξη και επιστροφή από το δασικό δρόμο στη συνοικία Παναγιά-Πύργο Μάμτζιου -Οικονόμειο Σχολή-Πλατεία για υποδοχή των αθλητών/τριών
Β) Διαδρομή 1,5 χιλιόμετρου, ήπια στα μονοπάτια των κάκτων και της μουντζουνιάς και του δρόμους της ιστορίας και του πολιτισμού μέσα στην Τσαριτσάνη
Στήριξη δράσεων
Για την οργάνωση του 3ου Ορειβατικού Αγώνα έχουμε την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, συλλόγων και των εθελοντών πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το δρομικό και πεζοπορικό κίνημα και την εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Πρόσκληση
Καλούμε όλους αθλητές, πεζοπόρους, παιδιά και πολίτες καθώς και όλους τους φορείς και συλλόγους, να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που επιθυμούν. Να χαρούν και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, το δάσος, την ιστορία και τον πολιτισμό της Τσαριτσάνης.
Με ευθύνη, συνέπεια και αλληλεγγύη συνταιριάζουμε την άσκηση και τον αθλητισμό με την απόλαυση της φύσης, τη γνωριμία με την άγρια χλωρίδα και πανίδα και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.