Η αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα από τον ιό της γρίπης, έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια τον μαζικό εμβολιασμό ατόμων υψηλού κινδύνου.

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εργαστηριακό έλεγχο, συνταγογράφηση του εμβολίου και εμβολιασμό ενηλίκων κατά της εποχικής γρίπης δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες.

O έλεγχος και ο εμβολιασμός θα πραγματοποιούνται μέχρι και 11 Νοεμβρίου 2019, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00π.μ. – 14:00 με ραντεβού, ενώ υπεύθυνοι συντονισμού της διαδικασίας θα είναι η κα Εξάρχου Μαρία, Γενικός Ιατρός και ο κ. Κολοβός Δημήτριος, Πνευμονολόγος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων ενημερωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνονται από τον Όμιλο Animus, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών για τη σημαντικότητα της πρόληψης στη διατήρηση της ποιότητας ζωής.

Πράγματι, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας «Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αντιγριπικός εμβολιασμός προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλει στην πρόληψη σοβαρών επιπλοκών και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο ιός της γρίπης κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Κατά συνέπεια, ο εμβολιασμός συστήνεται ως απαραίτητος στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ως ομάδες υψηλού κινδύνου ορίζονται: άτομα άνω των 60 ετών, άτομα με άσθμα ή άλλες πνευμονοπάθειες, άτομα με καρδιακή ή άλλη αιμοδυναμική διαταραχή, ανοσοκατεσταλμένοι, έγκυες γυναίκες, λεχωίδες, άτομα που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 μηνών ή άλλα άτομα με υποκείμενο νόσημα, εργαζόμενοι σε χώρους υγείας ή σε κλειστές κοινότητες, άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, νευρολογικά και νευρομυικά νοσήματα, καθώς και άτομα με Δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που μπορείτε να συνταγογραφήσετε το αντιγριπικό εμβόλιο, και να εμβολιαστείτε στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ANIMUS, επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ στο τηλ. 2411 8033 00, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. με 21.00.