Ανεξάρτητα από το αν υφίσταται Άγιος Βαλεντίνος ή όχι, έχει καταφέρει εντούτοις να διχάζει τους ανθρώπους και να τους προβληματίζει αρκετά. Υπάρχουν τα ζευγάρια και οι άνθρωποι, που τον αναμένουν πώς και πώς για να γιορτάσουν τον έρωτα τους, υπάρχουν όμως και εκείνοι που αδιαφορούν παντελώς ή που τον «τρέμουν», μιας και θα αρχίσουν μέρες πριν να αισθάνονται την απουσία του έρωτα και την μελαγχολία για το γεγονός, ότι δεν έχουν σύντροφο.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι Γιορτή Χαράς;

Και γιατί, άλλωστε, να μην είναι ημέρα χαράς; Είτε είσαι ερωτευμένος, είτε όχι. Δεν υπάρχει μόνο ο έρωτας που έχεις να γιορτάσεις την συγκεκριμένη ημέρα. Και αν έχεις κεραυνοβοληθεί ήδη από το «παιχνιδιάρικο αγγελάκι», φρόντισε να περάσεις όμορφα μαζί με τον συνοδοιπόρο σου, αλλά μην ξεχνάς την «ερωτική φροντίδα» καθημερινά. Είναι μία ωραία αφορμή, για να έρθουμε κοντά, για να ανανεώσουμε την σχέση μας και τα συναισθήματα μας, αλλά μία ημέρα δεν κάνει θαύματα.

Είναι ο Άγιος Βαλεντίνος Ημέρα Κρίσης;

Πολλοί άνθρωποι μέσα από την συγκεκριμένη ημέρα αναβιώνουν παρελθοντικές πληγές και διογκώνουν κατά κάποιο τρόπο την επιθυμία τους για σχέση και έρωτα. Η απουσία βιώνεται έντονα, όπως και τα συναισθήματα της θλίψης και του θυμού. Επιπλέον, υπάρχουν και ζευγάρια που βιώνουν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ως ημέρα κρίσης, μιας και βγαίνουν αρκετά παράπονα στην φόρα και προκύπτουν συγκρούσεις ανάμεσα στους συντρόφους. Λες και η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα, που μέσα από δώρα και εκπλήξεις τη συγκεκριμένη ημέρα εκφράζονται και αποδεικνύονται.

«Άγιος Βαλεντίνος: Ημέρα Κρίσης ή Γιορτή Χαράς;» 

Ο έρωτας, η συντροφική αγάπη, το ερωτικό σχετίζεσθαι είναι αναμφισβήτητα ζωογόνοι παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και να ασχολούμαστε καθημερινά με την «ερωτική» μας υπόσταση, είτε έχουμε σύντροφο, είτε όχι. Οι Γιορτές είναι όμορφες και έχουν λόγο ύπαρξης. Καθημερινά, όμως, είναι καλό να τροφοδοτούμε την ερωτικότητα μας, που περισσότερο έχει να κάνει με την όρεξη για ζωή.

Ερωτικός είναι ένας άνθρωπος, όταν δεν παραιτείται στα δύσκολα και αντιμετωπίζει τη ζωή του με ό,τι αυτή εμπεριέχει με δύναμη και θετικότητα. Εάν, λοιπόν, δεν έχετε σύντροφο την δεδομένη στιγμή… έχετε λόγο να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο… Είναι η κατάλληλη στιγμή, όχι να θυμηθείτε τους έρωτες που έληξαν ή το ότι δεν έχετε αγκαλιά αυτόν ή αυτήν που λαχταράτε… αλλά να γιορτάσετε την δέσμευση σας απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό, πως δεν θα τον παραμελείτε, ότι θα τον φροντίζετε και θα τον αγαπάτε καθημερινά όλο και παραπάνω.

schooltime.gr