Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Σταυρίδη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, προκειμένου να ενημερωθεί, για την πορεία των διαδικασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Σταυρίδης ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας 2024 στο Δήμο Τεμπών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ώστε να προστατευθεί με τον καλύτερο τρόπο ο ελαιόκαρπος από την προσβολή του δάκου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε:

«Στη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιβεβαιώθηκε η διαχρονική συνεργασία μας και η αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσιακοί της υπάλληλοι, οι οποίοι διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για την προετοιμασία του φετινού Προγράμματος Δακοκτονίας εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαν θέσει εξ αρχής.

Για ακόμη μία φορά οφείλω να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μας με τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Δ.Α.Ο.Κ. Π. Ε. Λάρισας στα γεωργοκτηνοτροφικά θέματα που συζητάμε τα τελευταία χρόνια.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το εγχείρημα της δακοκτονίας, είναι απαραίτητη και η συμβολή των ίδιων των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι χρειάζεται να ελέγχουν την ποιότητα των εκτελούμενων εργασιών και να ενημερώνουν την υπηρεσία όταν διαπιστώνουν παραλείψεις.»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας κα Ελεάννα Πορίχη, η Τμηματάρχης του τμήματος Φυτοπροστασίας, Ποιοτικου και Φυτοϋγειονονικού Ελέγχου κα Αναστασία Σταματοπούλου και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου.