Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης, διοργάνωσε μια επιμορφωτική εκδήλωση ενημέρωσης των μικρών μαθητών για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης.

Για αυτό το σκοπό, έλαβε χώρα στην πλατεία Δημαρχείου δράση με θέμα την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκεί, παρουσιάστηκαν από την συνεργαζόμενη εταιρία οι πρακτικές ανακύκλωσης και οι θετικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν το 1ο, το 2ο, το 3ο και το 4ο Δημοτικά Φαρσάλων. Οι 430 περίπου μικροί μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, ενώ στο τέλος έλαβαν επιμορφωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση καθώς και οικολογικές τσάντες.

Τον συντονισμό της δράσης είχε από πλευράς Δήμου Φαρσάλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ενώ συμμετείχαν η Τοπική Κοινότητα Φαρσάλων και η συνεργαζόμενη εταιρία ανακύκλωσης «EAST WEST GREECE MIKE».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Χριστίνα Αγγελουσοπούλου, Δημήτρης Γεωργατζής και Γιάννης Δημακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας κ. Φωτεινή Πιτσιάβα κ.α.