Την περασμένη Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην πόλη μας» διοργάνωσαν «Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία με την Ορχήστρα εγχόρδων Fle[x] »
Η Ορχήστρα Εγχόρδων Fle[x] αποτελούταν από ένα σύνολο 15 ατόμων, μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Ωδείου Αθηνών, που ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνεία των έργων που παρουσίασαν.
Το Flex String Ensemble στη συναυλία στις 2 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ερμήνευσε έργα – διαλεγμένα- σε ατμόσφαιρα γιορτινή και γεμάτα αισιοδοξία. Μια συλλογή έργων κλασικής μουσικής που οι παριστάμενοι άκουσαν πολύ ευχάριστα. Η συναυλία ξεκίνησε με τον πασίγνωστο κανόνα του Pachelbel από την εποχή του Μπαρόκ. Ακολούθησαν τρία σύντομα κονσέρτα της ίδιας εποχής (Corelli, Handel, Brescianello), όπου κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν οι πολλές εναλλαγές στα μέρη, οι έντονες αντιθέσεις στα ηχοχρώματα αλλά κυρίως, ο αδιάκοπα ζωντανός «διάλογος» ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες οργάνων και τους σολίστ. Στη συνέχεια ακούστηκε ένα μικρό αριστούργημα του W. A. Mozart με τίτλο «Divertimento» δηλαδή «για τη διασκέδαση σας..» και ένα χαρούμενο έργο από τον 20ο αιώνα, η σουίτα «Brook Green» του συνθέτη G. Holst.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς σε μια πανδαισία ηχοχρωμάτων.
Το Fle[x] έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στις Βρυξέλλες, Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Αθήνα και Καλαμάτα.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. Κώστας Δερλός ενώ ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια η επικεφαλής της Ορχήστρας Εγχόρδων Fle[x] Ηλέκτρα Βεζύρογλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, η Αντιδήμαρχος Σοφία Ταστεμίρογλου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. Κώστας Δερλός, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. Κωνσταντία Μπένου και πλήθος κόσμου.