Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μια εκδρομή του ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου της Ομβριακής Δομοκού και στο Σχολικό Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο χωριό Βρυσιά Φαρσάλων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω καύσωνα.

Στο μοναστήρι η γερόντισσα Μακαρία υποδέχτηκε με χαρά, ευγένεια και θέρμη τους Ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ, έχοντας φροντίσει να είναι ήδη δροσεροί οι χώροι της Μονής και η εκκλησία.

Η μοναχή Μακαρία ξενάγησε τα μέλη και τους φίλους του ΠΟΚΕΛ, μίλησε για το μοναστήρι και την ιστορία του, το οποίο αναστήλωσε με δικές της προσπάθειες και το περιποιείται για περισσότερα από 22 χρόνια, ενώ λειτούργησε και την εκκλησία. Τέλος πρόσφερε φρούτα, ελληνικό καφέ και ζυμωτό ψωμί, τυρί και ντομάτα, ενώ χαιρέτησε τους ταξιδευτές, συγκινημένη.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη το απόγευμα, στο Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά Φαρσάλων, όπου οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων και ο Κώστας Γκοντούλας, τα μέλη του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Βρυσιών "Η Βρισηίδα" και ο πρόεδρος Γιώργος Μπιρσιάνης, περίμεναν με δροσερά νερά το ΠΟΚΕΛ και στη συνέχεια έγινε προβολή μιας σύντομης ιστορίας του ελληνικού σχολείου και της εκπαίδευσης του περασμένου αιώνα, ενώ ακολούθησε και ξενάγηση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής.

Τέλος η εκδρομή έκλεισε με επίσκεψη στα Φάρσαλα και γεύση από το τοπικό παραδοσιακό έδεσμα του γνωστού χαλβά. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της εκδρομής είχε και η πρόεδρος του Συνδέσμου Ρουμελιωτών νομού Λάρισας "Ο Αθανάσιος Διάκος", Γωγώ Παπαγεωργίου.