Με ερμηνείες που θα ζήλευε κάθε σκηνοθέτης οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας εντυπωσίασαν όσους παρακολούθησαν την παράσταση του έργου «Φον Δημητράκης», του Δ. Ψαθά, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Τον πόθο ενός πολιτευόμενου Αθηναίου που στη διάρκεια της Κατοχής δε δίστασε να χρησθεί υπουργός από τους Γερμανούς, την αποκήρυξη του αντάρτη γιου του, τις συγκρούσεις με το οικογενειακό του περιβάλλον, τη δράση ενός δωσίλογου απέδωσαν με απόλυτη πειστικότητα οι μαθητές του σχολείου και απέσπασαν θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης υπήρχε στην είσοδο του «Χατζηγιάννειου» κουμπαράς για την ενίσχυση μονογονεϊκής οικογένειας που το σπίτι της υπέστη μεγάλη καταστροφή από την πλημμύρα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η προσπάθεια συνδρομής της πλημμυροπαθούς οικογένειας ήταν δράση που υλοποιήθηκε από το σχολείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου.

Στην παράσταση πήραν μέρος με αλφαβητική σειρά οι μαθητές-μαθήτριες: Γεωργάκη Κατερίνα, Δασκάλου Νεφέλη, Ζαρκαδή Πένυ, Καδόγλου Γεωργία, Καραγιάννη Κατερίνα, Κουμαντζέλης Πασχάλης, Παπαθανασίου Χρήστος, Σακκά Βάλια, Σουνάς Γιώργος, Τζιόλας Γιώργος, Χατζηγιαννίδης Κυριάκος.

Υπεύθυνη ηχητικών ήταν η μαθήτρια Βησσαρίου Μαρία, τα σκηνικά ήταν της εκπαιδευτικού Σταυροθεόδωρου Κατερίνας. Υπεύθυνες για το ανέβασμα της παράστασης ήταν οι καθηγήτριες Τασιούλη Μαρία, Τουρναβίτη Βασιλική, Ζησοπούλου Κατερίνα.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θ. Ρετσιάνης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ν. Ζέρβας, διευθυντές σχολείων και πλήθος κόσμου.