Σε δελτίο Τύπου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Αννας Βαγενά σχετικά με το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ αναφέρονται τα εξής:
"Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι έληξε η διαδικασία της δημοπράτησης για την ανάθεση της επικαιροποίησης της μελέτης για την ανέγερση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ.  Η μελέτη  δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Κιλελέρ και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Αυτό ήταν το επόμενο βήμα στη μεγάλη προσπάθειά μας για την ολοκλήρωση του μουσείου. Πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ και ιδιαίτερα με την τεχνική του υπηρεσία, που παρόλο τον φόρτο εργασίας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για αυτόν τον σκοπό. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τη χρηματοδότηση του έργου.
Θέλω, ακόμα μια φορά, να τονίσω ότι σκοπός αυτού του μουσείου δεν θα είναι μόνο η ανάδειξη της ιστορίας του πρωτοπόρου παγκοσμίως Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, αλλά και η έρευνα και η μελέτη των σύγχρονων αγροτικών ζητημάτων. Οραματιζόμαστε αυτό το μουσείο, σαν έναν ζωντανό οργανισμό μεγάλης επισκεψιμότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου θα μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμα και αγροτικά συνέδρια διεθνούς εμβέλειας.
Έναν οργανισμό που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία."

Η χρηματοδότηση για την επικαιροποίηση της μελέτης για την ανέγερση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ έγινε εξ ολοκλήρου με την από 11/04/2018 απόφαση της τότε Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, με το ποσό των 70.680 ευρώ.