Στο «κόκκινο» η κατανάλωση του ρεύματος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω του καύσωνα και το ρεκόρ της ζήτησης ρεύματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη και στα νησιά των Κυκλάδων η ζήτηση ήταν αυξημένη σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας και άγγιξε τις 8.500 μεγαβατώρες.

Το ρεκόρ ζήτησης ήταν το 2021 όταν καταγράφηκε μέγιστη τιμή 10.700 μεγαβατώρες σε ώρα αιχμής. Για σήμερα Πέμπτη (13/6) η εκτίμηση από τον ΑΔΜΗΕ είναι ότι σε ώρα αιχμής η ζήτηση θα φτάσει τις 9.500 μεγαβατώρες. Βέβαια το ρεκόρ είχε καταγραφεί Αύγουστο, άρα αναμένεται η ζήτηση να αυξηθεί σταδιακά.

Ο Διευθυντής Ελέγχου Συστημάτων ΑΔΜΗΕ, κ. Ζιώγας, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο λόγω της αυξημένης ζήτησης και της συνεχούς λειτουργίας των κλιματιστικών, απάντησε «δεν ανησυχούμε, δεν το λέω από υπεραισιοδοξία αλλά τεκμηριωμένα γιατί έχουμε κάνει βήματα ενισχυτικά και για το θέμα του δικτύου μεταφοράς αλλά έχουμε ενίσχυση και στην επάρκεια, στην παραγωγή», σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα.

enikos.gr