«Νοσηρό», όσο ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν, χαρακτηρίζουν το κλίμα που επικρατεί στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκ των έσω. Οι δυσλειτουργίες σε κάποιες υπηρεσίες είναι εμφανείς. Προμηθευτές αναμένουν, μάταια, επί μήνες, να πληρωθούν, ενώ οι σχέσεις του διοικητή Νέστωρα Αντωνίου με τους υποδιοικητές Μιχάλη Βενιζέλο και Αγγέλα Βαγενά χαρακτηρίζονται, το λιγότερο, κάκιστες.

Στον Αντωνίου, ακόμα και κάποιοι απλοί υπάλληλοι, καταλογίζουν «αυταρχισμό» στον τρόπο διοίκησης και επικαλούνται τα απανωτά πρόστιμα σε εργαζόμενους καθώς και την έλλειψη συνεργασίας με τους ίδιους τους υποδιοικητές. Λένε, μάλιστα ότι από τους τελευταίους έχει στερήσει ακόμα και την δυνατότητα πρωτοκόλλησης ή την πρόσβαση στην επίσημη αλληλογραφία για την οποία απαγόρευσε να λαμβάνουν γνώση- δικαίωμα που διατηρεί αποκλειστικά για τον εαυτό του!

Οι πληροφορίες θέλουν τον υποδιοικητή- γιατρό Μιχάλη Βενιζέλο να βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου, έχοντας αποφασίσει να παραιτηθεί, μη μπορώντας πια να συνεργαστεί με τον Αντωνίου.

Διαφορετική είναι η περίπτωση της Αγγέλας Βαγενά η οποία επίσης μοχθεί καθημερινά, έχει ορατό έργο, αλλά πολιτικά δεν είναι «ευκολοφάγωτη». Το γεγονός ότι προέρχεται από την «πασοκογενή» πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν την βοηθά ιδιαίτερα, καθώς ο διοικητής θεωρείται ...αριστερότερων αποκλίσεων ακόμα και από την Νομαρχιακή οργάνωση της Λάρισας η οποία παλαιότερα έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά της προς το πρόσωπό του. Ο ίδιος πάντως αντλεί την στήριξή του από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό - ένα από τα «παιδιά» του παλιού «σκληρού» συνδικαλιστή, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα.

Πάντως εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι το γεγονός ότι ο Αντωνίου δεν θα στενοχωριόταν ιδιαίτερα αν τυχόν έβλεπε να ξηλώνουν και την Βαγενά από την θέση της…

Κ.Τ.