Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συνδιοργάνωσαν και υλοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με το ΕΚΑΒ την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το πρωί για τους μαθητές του σχολείου και στις 18.30 το απόγευμα για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στην αίθουσα του γυμναστηρίου του σχολείου μας και την παρακολούθησαν στο πλαίσιο της συνεργασίας και των κοινών δράσεων τα συστεγαζόμενα εσπερινά σχολεία: Εσπερινό Λύκειο Λάρισας και 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ.  Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των Εσπερινών σχολείων για:
-    Την αντιμετώπιση τραυματισμών
-    Την ατομική προστασία
-    Την Υγιεινή
-    Την Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
Η εκδήλωση σχεδιάστηκε στη λογική ότι η ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της ζωής είναι πρωτίστης σημασίας. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό, τόσο ως εκπαιδευτικοί, όσο και ως γονείς να είμαστε σε θέση να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά μας, αλλά και σε όποιον τη χρειαστεί. Θεωρήθηκε επίσης απαραίτητο να δώσουμε στα παιδιά μας μαθήματα αυτοπροστασίας, καθώς και την στοιχειώδη εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ενεργήσουν άμεσα, αν παραστεί ανάγκη.
Τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας ενημέρωσε ο κ. Αχιλλέας Παπακώστας
Τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των εσπερινών σχολείων του συγκροτήματος 5ου Γυμνασίου, 5ου Λυκείου και Εσπερινών Σχολείων Λάρισας ενημέρωσαν οι: κ. Ξενοφών Λέτσας και κ. Χρήστος Βασιλόπουλος
Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την οργάνωση της όλης εκδήλωσης και δράσης ήταν ο εκπαιδευτικός Κουμπάρος Αποστόλης ΠΕ11 του σχολείου.