«Η ΔΕΥΑΛ είναι μια υγιέστατη δημοτική επιχείρηση, που αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα. Σ΄ αυτή την θητεία έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και δρομολογήσει έργο ύψους 52,5 εκατ ευρώ, ενώ εγγυάται την ποιότητα και την υγιεινή του νερού. Παράλληλα η ΔΕΥΑΛ προχωρά στη διερεύνηση και άλλων πηγών για την υδροδότηση της πόλης και του Δήμου μας στο μέλλον».
Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης, για την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Ειδικότερα, στο φερώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου της ΔΕΥΑΛ τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου,  παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, της Διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής.
Ο κ. Καλογιάννης στον σύντομο χαιρετισμό τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ΔΕΥΑ Λάρισας και το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει διαχρονικά, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά όλες οι δημοτικές αρχές και διοικήσεις πρόσεξαν ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΛ.
Ειδικά, σε ότι αφορά στο έργο της ΔΕΥΑΛ την περίοδο της σημερινής δημοτικής αρχής υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου είχε αναφερθεί διεξοδικά σ΄ αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το παλιό δίκτυο ύδρευσης της πόλης,  το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις σύγχρονες προδιαγραφές, έχει  αντικατασταθεί σε ποσοστό  60% (120 χιλιόμετρα δικτύου), ενώ το υπόλοιπο δίκτυο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Ειδικά, για την τρέχουσα χρόνια εκτελείται έργο αντικατάστασης δικτύου στην συνοικία Παπασταύρου (Αλκαζάρ), ενώ αναμένεται να προχωρήσουν αντίστοιχα έργα στη Νέα Σμύρνη, στους Λαχανόκηπους, στη Φιλιππούπολη και στην Ανθούπολη. Υπενθυμίζεται κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στις συνοικίες Ιπποκράτης, Χαραυγής, Άγιους Σαράντα,  περιοχή του ΟΣΕ,  Αγιο Γεώργιο, Αμπελόκηποι και το Κουλούρι.
Ταυτόχρονα, από το 2014 έως σήμερα έχουν μελετηθεί, δημοπρατηθεί και ήδη κατασκευάζονται έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ.  Από αυτά έργα 10 εκατ ευρώ έχουν ολοκληρωθεί ή θα ολοκληρωθούν εντός του 2019, ενώ τα υπόλοιπα θα δημοπρατηθούν εντός του τρέχοντος έτους.
Προκειται για έργα, όπως η κατασκευή του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τη Φαλάνη στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Γιάννουλης, η επέκταση  της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Γιάννουλης, η κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στις Τοπικές Κοινότητες Μάνδρας και Κουτσόχερου. Επίσης μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος Ι " έχει εγκριθεί για τη ΔΕΥΑΛ η υλοποίηση έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και της ΕΕΛ στην Τοπική κοινότητα Κοιλάδας καθώς και της αναβάθμισης του Η/Μ εξοπλισμού της ΕΕΛ Λάρισας τα οποία θα υλοποιηθούν το 2019. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ περίπου  και θα υλοποιηθεί μέσω επενδυτικού δανείου  από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και Δανείων. 
Θα ακολουθήσει η κατασκευή αντίστοιχων έργων και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του πρώην δήμου Κοιλάδας, με πρώτη την Ραχούλα για την οποία έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι.


Στροφή της ΔΕΥΑΛ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Παράλληλα η ΔΕΥΑΛ πραγματοποιεί στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού προχωράει η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 500 KWp με Virual Net Metering.
Επίσης η ΔΕΥΑΛ θα αναβαθμίσει ενεργειακά  το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης μέσω της συμμετοχής της ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα Interreg V-B “Balkan-Mediterranean 2014-2020”- “WATEnERgy Cycle” με άλλες χώρες των Βαλκανίων με σκοπό την εξοικονόμηση υδατικών πόρων και ενέργειας.
Όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ οι άμεσες δυνατότητες είναι :
α) Αξιοποίηση του βιοαερίου για παραγωγή ενέργειας στο ΧΥΤΑ Λάρισας
β) Επέκταση παραγωγής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα.
γ) Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία για τις Α.Π.Ε 
Τέλος, μέριμνα υπάρχει και για εξοικονόμηση ενέργειας, με την αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΛ με αντικατάσταση εξοπλισμού ενεργοβόρων κινητήρων με νέο εξοπλισμό υψηλότερης ενεργειακής κλάσης