Σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στα θέατρα, σε χώρους άθλησης, σε 29 συνολικά σημεία μέσα στην πόλη τοποθετούνται απινιδωτές. Οι Λαρισαίοι θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς όταν βρίσκονται για παράδειγμα σε μια πολιτιστική εκδήλωση. 

«Για κάθε χώρο έχουν εκπαιδευτεί δύο εργαζόμενοι σε αυτόν, ενώ το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού και των πολιτών», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο». 

Παράλληλα, 4.500 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί από το 2016 στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση απινιδωτή. Η τοποθέτηση των απινιδωτών για την αντιμετώπιση των καρδιακών επεισοδίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει» και στοχεύει στην εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού μέσα στο 2018. 

Πολλά από τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι απινιδωτές είναι αθλητικοί χώροι καθώς είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή αγώνων, «ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας το οποίο και εισακούστηκε», υπογραμμίζουν από τη δημοτική αρχή.

Zωή Παρμάκη (Ελευθερία)