Οργή και προβληματισμό, προκάλεσε σε στελέχη της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που αντιπροσωπεύει 120 ΔΕΥΑ της χώρας μας, και στη Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, νέο δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης (το οποίο αναπαρήγαγαν πολλές ιστοσελίδες), που έκανε λόγο για «Συναγερμό για τα νιτρικά» σε εννέα πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Λάρισα.

Το δημοσίευμα εμφανίζει ως επικίνδυνο το νερό της Λάρισας για παιδιά και βρέφη, λόγω υψηλών τιμών νιτρικών.

Ερωτηθείσα η γενική διευθύντρια της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) κ. Ολγα Κοτσελίδου, καταγγέλλει, «αυθαίρετα και αναληθή συμπεράσματα» τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το νερό της Λάρισας», ενώ «όσον αφορά το θέμα των νιτρικών το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει όριο 50 mg/l για το πόσιμο νερό, το οποίο δεν ξεπερνά…».

«Πιθανόν υποκρύπτονται ιδιωτικά συμφέροντα» δηλώνει η κ. Κοτσελίδου.

«Το νερό της Λάρισας είναι ασφαλές» δηλώνει ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκης.

«Δεν παραβιάζεται κανένα όριο…Τηρούνται όλοι οι κανόνες και όλα τα προβλεπόμενα όρια από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη χρήση του προς πόση…» τονίζει και καταλήγει: «τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν ακατάλληλο το νερό της Λάρισας για παιδιά και βρέφη, στηρίζονται σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

Λένα Κισσάβου Ελευθερία