Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ σχετικά με την βλάβη στον αγωγό που βρίσκεται στην γέφυρα Αλκαζάρ και την αποκατάστασή της αναφέρει τα εξής: 

Την Τρίτη 28/12 και περί ώρα 18.00 παρουσιάστηκε σημαντική βλάβη σε κεντρικό δίκτυο υδροδότησης της πόλης που προξένησε μεγάλη διαρροή νερού και καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του οδοστρώματος της οδού Γεωργιάδου στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Αγ. Αχιλλείου. Με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας που επιλήφθηκε ενεργειών αποκλεισμού και ρύθμισης κυκλοφορίας όπου απαιτούνταν, τα συνεργεία επιφυλακής της ΔΕΥΑΛ αφού εντόπισαν το σημείο της βλάβης, προχώρησαν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για την αποκατάστασή της. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά από δύο περίπου ώρες λόγω της μεγάλης διατομής του αγωγού και της παράλληλης μέριμνας να μην υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης. 

Η πρώτη φάση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ολοκληρώθηκε περί ώρα 06.00 της 29.12 με παράλληλη υδροδότηση των παροχών που είχαν διακοπεί. Από το πρωί της 29.12 συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εργασίες που αναμένονται να ολοκληρωθούν κατά τις απογευματινές ώρες οπότε αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία τα μη ενεργά τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη δυσκολία που παρουσίαζε η εργασία αποκατάστασης της βλάβης εξαιτίας της ύπαρξης, ακριβώς πάνω από το σημείο της βλάβης, πλέγματος δικτύου οπτικών ινών και δικτύου αερίου δίπλα από την όδευση του αγωγού της ΔΕΥΑΛ. Δυστυχώς, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως  για την επιλογή των οδεύσεων των δικτύων αυτών η ΔΕΥΑΛ δεν ερωτάται.

Παρόλα αυτά η ΔΕΥΑΛ ανταποκρίθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός πολύ σοβαρού περιστατικού ζημιάς στο δίκτυο της με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, οχημάτων και προσωπικού παράλληλα με τον περιορισμό στον ελάχιστο δυνατό βαθμό των καταναλωτών που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης.

Ενημερώνουμε επίσης πως για το εν λόγω τμήμα του δικτύου προβλέπεται πλήρης αντικατάστασή του εντός του δημοπρατηθέντος ήδη έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης της συνοικίας του Αγ. Αθανασίου.

Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ασφαλή ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του χώρου εργασιών σε πλήρη λειτουργικότητα, θα επιθυμούσαμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, επαγγελματιών και οδηγών για την όποια όχληση προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του έκτακτου συμβάντος.