Διευκρινίσεις σε μια σειρά θεμάτων που προέκυψαν μετά την απαντητική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, δίνει ο κ. Αστέριος Χλωρός, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Πραγματικά δεν θα ήθελα να επανέλθω στους λόγους της παραίτησής μου από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ. Όμως η απαντητική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με αναγκάζει να διευκρινίσω κάποια θέματα.

Στην ανακοίνωση, της Δημοτικής Αρχής, ο λόγος της παραίτησή μου και οι θέσεις  μου παρουσιάζονται ως προσωπικές, ακατανόητες, πέραν της πραγματικότητας, και όχι ως συλλογική άποψη.

Ο κύριος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, εκ των οποίων πολλοί και δικοί μου φίλοι και πρώην συναγωνιστές, ξεχνούν ότι στην θέση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ εκπροσωπούσα την Δημοτική Παράταξη ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ''.

Και άν πράγματι ξεχνούν, να τους υπενθυμίσω πως η  ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ'' είναι η Παράταξη που με την μεθοδικότητα και την επιμονή της συνετέλεσε τα μέγιστα στην δημιουργία της ''ΣΥΜΠΑΡΆΤΑΞΗΣ''.

Χωρίς αυτήν, σύμφωνα με δικά τους λόγια, δεν θα υπήρχε η ''ΣΥΜΠΑΡΆΤΑΞΗ'', ούτε επικεφαλής της ο κος Καλογιάννης και κατά συνέπεια δεν θα υπήρχε αυτή  η Δημοτική Αρχή.

Οι παροικούντες  την Ιερουσαλήμ το γνωρίζουν καλά, αλλά ξεχνούν την προγραμματική μας κοινή δήλωση για αμεσοδημοκρατία, για συλλογικότητα και συνέργεια.

Τη θέση μου κύριε Δήμαρχε, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, εμείς, δεν την θεωρούμε τιμητική. Δεν την χρειαζόμουνα ούτε για αναγνώριση ούτε για αποκατάσταση.

Ζητήσαμε θέσεις για να προσφέρουμε πάνω σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής και γενικότερα σε θέματα της καθημερινότητας για την εξυπηρέτηση των δημοτών, θέματα που γνωρίζουμε καλά. Ποτέ δεν ζητήσαμε θέσεις βολέματος.

Η μόνη θέση που μας δόθηκε από την Δημοτική Αρχή ήταν μόνο μια θέση στο  Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ , που με την δουλειά και την υπευθυνότητά μας, νομίζω ότι τιμήσαμε μέχρι τέλους την εμπιστοσύνη των Δημοτών μας.

Και δυο λόγια επι της ουσίας του θέματος.

1ον. Η έλλειψη τεχνογνωσίας, εκ μέρους της ΔΕΥΑΛ, δεν αποτελεί λόγο παραχώρησης. Το αναφέρουμε στην πρότασή μας επί λέξει:  “επειδή το προσωπικό της επιχείρησης δήλωσε αδυναμία, να προβούμε σε σύμβαση με ιδιώτη για την λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων”.

Αυτό ακριβώς κάνουν και γνωστοί επιχειρηματίες επενδυτές στην ενέργεια της περιοχή μας, καθώς  και διάφορες χοιροτροφικές μονάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή ενέργειας από το βιοαέριο, χωρίς τεχνογνωσία και έμψυχο δυναμικό.

Η ΔΕΥΑΛ κληρονόμησε ένα μεγάλο αποθεματικό από την προηγούμενη διοίκηση, που πρέπει να επενδυθεί σε νέες καινοτόμες δράσεις, για εξεύρεση νέων πόρων, και όχι μόνο σε ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα καθημερινότητας.

2ον.Το ποσοστό του 3 έως 7%, που αναφέρω στην επιστολή μου, είναι αυτό που αναφέρεται στην διαγνωστική μελέτη, και το ανώτερο που έχει παραχωρηθεί έως τώρα σε ΔΕΥΑ.

Το ποσοστό του 15% της προκήρυξης του διαγωνισμού, είναι πράγματι το ελάχιστο ποσοστό προσφοράς που απαιτείται, είναι όρος που προτάθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της επιχείρησης, και είναι πρός τιμήν τους (αλλά θα έλεγα και για την τιμή των όπλων).

Για τον όρο αυτόν, ο Δήμαρχος και η αντιπολίτευση εξέφρασαν τον φόβο ότι ο διαγωνισμός, λόγω του “υψηλού ποσοστού”, θα αποβεί άγονος. Ίδωμεν!

Ευχαριστώ τους πολίτες  για το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση.
Προσωπικά δεν θα επανέλθω."