Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Κακλαμάνης, έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι «η λειτουργικότητα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, είναι υπόθεση όχι μόνο πολιτισμού αλλά και ανάπτυξης για την πόλη μας και θα επηρεάσει αναμφίβολα και την οικονομία μας και την κουλτούρα μας.»

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σε σχόλιό του, σχετικά  με τον δημόσιο διάλογο για την λειτουργία του Α' Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας αναφέρει τα εξής:

"Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο δημόσιος διάλογος που αναπτύσσεται,  σχετικά με τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν.

Γίνεται πλέον αντιληπτή η σημασία του σχεδιασμού και της προσπάθειας ώστε το σημαντικότερο Μνημείο της Λάρισας να καταστεί, εκτός από επισκέψιμο και λειτουργικό.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, η λειτουργικότητα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, είναι υπόθεση όχι μόνο πολιτισμού αλλά και ανάπτυξης για την πόλη μας και θα επηρεάσει αναμφίβολα και την οικονομία μας και την κουλτούρα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι η τοπική κοινωνία θα προσαρμοστεί εύκολα στις νέες συνθήκες και στις κανονιστικές αποφάσεις που θα υπάρξουν όταν , σε ορατό χρόνο σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις, το Α’ Αρχαίο  Θέατρο φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Εξάλλου, η πόλη έχει την εξαιρετική τύχη να διαθέτει δυο Αρχαία Θέατρα και τα δείγματα γραφής των Λαρισαίων όταν το Β’ Αρχαίο Θέατρο φιλοξένησε εκδηλώσεις ήταν εντυπωσιακά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά προβληματισμούς και ανησυχίες για τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή του Μνημείου, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές ορίζονται με σαφήνεια από τις χρήσεις Γης του Σχεδίου Πόλης."