Με τους παραγωγούς σκόρδων του Πλατυκάμπου, συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επισκέφτηκε την γενέτειρά της και συζήτησε με τους αγρότες της περιοχής της, το παρόν, αλλά και το μέλλον του τοπικού προϊόντος, στο οποίο δόθηκε μία νέα προοπτική, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα.
Η βουλευτής επισκέφτηκε τους παραγωγούς στο χωράφι και είδε από κοντά την φετινή παραγωγή του προϊόντος, ενώ σε συνάντηση που ακολούθησε μαζί τους, αναπτύχθηκαν οι παράμετροι και οι προβληματισμοί, γύρω από το θέμα.
Οι παραγωγοί τόνισαν, ότι η αποδεδειγμένα υψηλή αξία των σκόρδων Πλατυκάμπου, είναι προς το παρόν μία διαπίστωση, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν δημιούργησε για τους παραγωγούς νέα οικονομικά δεδομένα. Με ιδιαίτερη ανησυχία μάλιστα, ανέφεραν, ότι η διακύμανση των τιμών που εμφανίζει το προϊόν τις τελευταίες ημέρες, δείχνει φέτος μείωση της τιμής πώλησης, από τους παραγωγούς στους εμπόρους.
Στη συνέχεια, η βουλευτής συναντήθηκε με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το θέμα και κατέληξαν από κοινού στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, στις οποίες αναφέρθηκε σε δήλωσή της, τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Βρέθηκα σήμερα στο χωριό μου, τον Πλατύκαμπο. Συνάντησα τους παραγωγούς σκόρδου, Ανθρώπους του μόχθου, φίλους και συγχωριανούς, εδώ και πολλά χρόνια.
Επισκεφθήκαμε μαζί τα χωράφια τους και είδα τις φετινές παραγωγές. Συζήτησα μαζί τους για την νέα προοπτική που ανοίγεται στο σκόρδο Πλατυκάμπου, μετά την εργαστηριακή πιστοποίηση της υψηλής αξίας του.
Στη συνέχεια επισκέφτηκα τον καθηγητή βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτα, προκειμένου καταρχήν να τον συγχαρώ και να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την πρωτοβουλία που πήρε, ενισχύοντας τους Ανθρώπους του τόπου μου και την γενέτειρα μου, ενώ λεπτομερώς συζητήσαμε για την προοπτική του προϊόντος και καταλήξαμε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, για να ανοίξει η αγορά του εξωτερικού.
Απαιτείται άμεσα να προχωρήσει η ειδική διαδικασία πιστοποίησης και ο έλεγχος υπολειμματικότητας, προκειμένου να διατεθεί το προϊόν, μια διαδικασία που έχει ένα οικονομικό κόστος, που παρακωλύει την εξέλιξη και ολοκλήρωσή της.
Ήδη, απευθύνθηκα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και ζήτησα συνάντηση με τον κ Υπουργό, προκειμένου να συζητήσω την ενίσχυση του υπουργείου, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του προϊόντος.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία που άνοιξαν οι ερευνητές, είναι μια προοπτική που θέλουν και μπορούν οι παραγωγοί, είναι ένα καθήκον των πολιτικών, που, εκτός των ευχών, οφείλουμε σοβαρές πρωτοβουλίες και έμπρακτη στήριξη »