Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ - HELEXPO Α.Ε., με στόχο τη διοργάνωση της έκθεσης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στο χώρο της Σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης. Η επωνυμία της έκθεσης θα είναι «AgroThessaly”.

Το Σύμφωνο καταψήφισαν η παράταξη του Ντίνου Διαμάντου Νέα Λάρισα καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση, λευκό ψήφισε η παράταξη της Ρένας Καραλαριώτου Λάρισα Νέα Αρχή, καθώς και η Ανθρώπινη Πόλη του Έκτορα Νασιώκα, ενώ υπερψήφισε το Σύμφωνο η παράταξη του Κώστα Τζανακούλη Λάρισα Πόλη του Αύριο.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής τόνισε πως η Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 9 έως 12 Μαρτίου του 2017, σημειώνοντας πως το ποσό που θα λάβει ο Δήμος Λάρισας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 40.000 ευρώ για τη διοργάνωση αυτή. Στόχος είναι η έκθεση να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Λάρισα, εναλλάξ με την έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νταής τόνισε πως η έκθεση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αγροτικό κόσμο ενώ παράλληλα θα τονώσει την προβολή της πόλης προσελκύοντας τουρίστες.

«Η διάχυση των οικονομικών στοιχείων στην πόλη είναι πολύ μεγάλη», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό βήμα τη στρατηγική συνεργασία με τη HELEXPO αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν στη Σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, αλλαγές που θα χρηματοδοτηθούν, υπενθύμισε, από τα έσοδα του παζαριού Λάρισας, τονίζοντας παράλληλα πως θα καλυφθεί το έλλειμμα που υπήρχε στην πόλη για ένα εκθεσιακό κέντρο.

Ενστάσεις εκφράστηκαν από την πλευρά της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία χαρακτήρισε γενικόλογη και ασαφή την εισήγηση που ήρθε προς ψήφιση, ζητώντας να αποσυρθεί το θέμα και να συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Εκ μέρους της παράταξης Λάρισα Πόλη του Αύριο ο Χρήστος Τερζούδης δήλωσε πως η παράταξη είναι θετική σε μια τέτοια συνεργασία, σημειώνοντας πως η παράταξη του Κώστα Τζανακούλη ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των εκθέσεων στη Λάρισα.

Πιο εμπεριστατωμένη μελέτη ζήτησε και η Μαίρη Καμηλαράκη, δηλώνοντας ωστόσο πως η παράταξη είναι θετική σε ο,τιδήποτε είναι θετικό για την πόλη.

«Η Γεωργική – Κτηνοτροφική  έκθεση εκχωρείται, χωρίς να διασφαλίζεται το όφελος» σημείωσε ο Ντίνος Διαμάντος, χαρακτηρίζοντας πρόχειρη, γενικόλογη, ασαφή, μη επωφελή και καθόλου τεκμηριωμένη τη συμφωνία. Από κοινού Ντίνος Διαμάντος και Μάριος Ξηρομερίτης ζήτησαν την απόσυρση του θέματος, αντιπροτείνοντας συνεργασία δήμων της Θεσσαλίας για τη διοργάνωση ανάλογης έκθεσης. Νωρίτερα ο κ. Ξηρομερίτης ρώτησε τη δημοτική αρχή αν έκανε κάτι για να προωθήσει τη γεωργοκτηνοτροφική έκθεση, πριν φτάσει σε αυτή τη συμφωνία με τη HELEXPO.

«Δεν θα ψηφίσουμε μια τέτοια συμφωνία που μετατρέπει τον Δήμο σε ντίλερ επιχειρηματιών. Κάνετε κι εσείς ό,τι κάνουν τα πολιτικά σας αφεντικά», σημείωσε εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Γιώργος Παζιάνας.

postlarissa.gr