Εκδήλωση της iGEM Thessaly 2021 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Σε μια δράση για την διατροφική και πολιτιστική αξία της Μεσογειακής Διατροφής η iGEM Thessaly, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στοχεύει να ακούσει τις φωνές τις τρίτης ηλικίας και τις σκέψεις γύρω από την καθημερινότητα της εξατομικευμένης διατροφής.

Η iGEM Thessaly, θέτοντας ως στόχο την επικοινωνία των σύγχρονων επιστημονικών τάσεων με το ευρύτερο κοινό, οργανώνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στο αμφιθεατρικό χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας την δράση με τίτλο «Η δική μου Μεσογειακή Διατροφή».

Με έμφαση στην αφύπνιση και κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία στην μετά-Covid εποχή, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σκιαγραφήσουν την διατροφική τους ζωή και να ενημερωθούν για το πολιτισμικό υπόβαθρο της τοπικής διατροφικής ταυτότητας, και τη σημασία των διατροφικών επιλογών για το περιβάλλον και την ευζωία.

Στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συμμετέχουν:

– Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

– Αικατερίνη Μούτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας Σπονδυλωτών, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

- Κωνσταντίνα Κόντσα, Αρχαιολόγος-Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας

Για την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία COVID-19

Η iGEM Thessaly:

Ενσωματώνοντας αρχές της Συνθετικής Βιολογίας, η iGEM Thessaly αναπτύσσει το project AMALTHEA που αποσκοπεί να ανιχνεύσει την εντερική δυσβίωση με τη δημιουργία μίας βιοηλεκτρονικής κάψουλας, να αξιολογήσει τη λειτουργία του εντερικού μικροβιώματος μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό και να απαλύνει τα συμπτώματα από γαστρεντερικές ασθένειες με τη χρήση ενός βιοθεραπευτικού διατροφικού συμπληρώματος.

Σκοπός της iGEM Thessaly 2021 είναι να προσφέρει ένα οπλοστάστιο για την πρόληψη και τον έλεγχο ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή ενσωματώνοντάς το στα βιώσιμα συστήματα τροφίμων που αφορούν τόσο τον άνθρωπο όσο και τα οικόσιτα και κτηνοτροφικά ζώα.

Το έργο της ομάδας θα παρουσιαστεί επίσημα στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2021, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 4 – 14 Νοεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε την ομάδα
Email: igemthessaly@gmail.com
Facebook : iGEM Thessaly
Instagram : iGEM Thessaly
Twitter: igemthessaly
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947845100
Όνομα Επικοινωνίας: Αστερία Τσαπαδίκου