Συνεχίζονται οι δωρεάν εκδρομές που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του για τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
Η συνεχής μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας έχει στόχο την κοινωνική ευεξία των ατόμων αυτών και την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Προορισμός αυτή τη φορά για το Β΄ και Γ΄ ΚΑΠΗ ήταν η Ιερά Μονή Κορώνης που βρίσκεται στην ανατολική οροσειρά των Αγράφων, πάνω σε περίοπτη θέση με υπέροχη θέα στο θεσσαλικό κάμπο, και είναι αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου.
Κατά την τουρκοκρατία στο Μοναστήρι  λειτουργούσε κρυφό σχολειό.
Το Δεκέμβριο του 1943 πυρπολήθηκε, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σπάνια χειρόγραφα και πλούτος κειμηλίων. Από θαύμα διασώθηκε η εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου του τέμπλου.
Επόμενη στάση ήταν η Λίμνη Πλαστήρα η οποία με το τοπίο που την περικλείει είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας και ίσως η καλύτερη περίπτωση αρμονικής ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι ειδυλλιακό.
Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα ή λίμνη Ταυρωπού, δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού ενώ η σύλληψη της ιδέας της δημιουργίας της στο συγκεκριμένο σημείο έρχεται από τον Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος τριάντα χρόνια πριν είχε προβληματιστεί από τις πλημμύρες που βασάνιζαν επί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.
Kατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της λίμνης λειτούργησε το πρώτο συμμαχικό αεροδρόμιο με σημαντική συνεισφορά στον αγώνα κατά των Γερμανών.
Στον εκδρομικό αυτό παράδεισο οι συμμετέχοντες γευμάτισαν στην Πλαζ Λαμπερό. Ο ωραίος επίλογος αυτής της απόδρασης δόθηκε με ένα απολαυστικό καφεδάκι στο Παυσίλυπο Καρδίτσας.
Οι εντυπώσεις όλων ήταν εξαιρετικές και οι αναμνήσεις με τα ωραιότερα χρώματα...