Ο ΠΣΔΜ-Η, Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, καινοτομεί,  διοργανώνοντας Energy Day στο Φεστιβάλ Πηνειού!

Με απώτερο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων για τη σημαντικότητα της αειφόρου ενέργειας, και την ανάδειξη τρόπων για εξασφάλιση ασφαλούς, καθαρής και αποδοτικής ενέργειας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων -Ηλεκτρολόγων, Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, διοργανώνει από 21-24 Ιουνίου 2016, και από 19:00-22:00 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού τις Ημέρες Ενέργειας Λάρισας.

Στην κοίτη του Πηνειού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, από Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, από 19:00 – 22:00, πλήθος δραστηριοτήτων έχουν προγραμματιστεί να λάβουν μέρος, όπως:

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα τα οποία θα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά στο να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις τεχνικές ενεργειακής απόδοσης καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τέτοιου είδους δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, προσανατολισμένα στο συγκεκριμένο πεδίο όπως το http://climatekids.nasa.gov/power-up/. Κάθε παίκτης αρχικά θα «εκπαιδεύεται» σε ενεργειακά θέματα ώστε να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα μπορεί να προβάλλεται σε οθόνη για να είναι ορατό και από το κοινό.

Οι νικητές του προηγούμενου παιχνιδιού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους φίλους τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τραπέζια και καρέκλες, δίπλα στον Πηνειό, ειδικό επιτραπέζιο παιχνίδι για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ. Μέλη του Συλλόγου, Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, θα είναι δίπλα τους για να ενημερώνουν τα παιδιά για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια τους.

Επίδειξη της ηλιακής ενέργειας, μέσω παιχνιδιών που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκές κυψέλες, απ’ευθείας, χωρίς την χρήση μπαταριών. Η συγκεκριμένη επίδειξη θα είναι δυνατή μόνο κατά τις ώρες ηλιοφάνειας. Ενημέρωση για θέματα θέρμανσης και ψύξης και πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ενέργεια πιο αποδοτικά.

Ενημέρωση για την πύλη ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και για το πως μπορούν οι πολίτες να πούνε την γνώμη του για την κλιματική αλλαγή καθώς και να προτείνουν λύσεις για την καταπολέμησή της. Οι πρωτότυπες ιδέες θα προωθούνται μέσω της πύλης ώστε να γίνουν γνωστές σε όλη την Ευρώπη.