Στο 42ο νηπιαγωγείο Λάρισας βρέθηκε πρόσφατα κλιμάκιο των Ενεργών Πολιτών ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
"Από τότε που υιοθετήθηκε η πρόταση ενός εθελοντή μας να συγκεντρώνουμε τα πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια.
Μέχρι σήμερα μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των εθελοντών μας και των ευαίσθητων σε θέματα αλληλεγγύης και περιβάλλοντος συμπολιτών μας στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί τόνοι καπακιών.
Τα καπάκια παίρνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε αναζητούν τον οικονομικά αδύναμο συμπολίτη μας για να του δώσουν μια ανάσα καθώς η  απόκτηση του αναπηρικού αμαξιδίουθα εξυπηρετήσει μέρος των αναγκών του.
Μεταξύ όλων σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας ανήκει στις σχολικές μονάδες της πόλης μας. Πρόσφατα βρεθήκαμε στο 42ο  Νηπιαγωγείο Λάρισας μετά από πρόσκληση των υπευθύνων νηπιαγωγών της εν λόγω σχολικής μονάδας.
Ενημερώσαμε τους μικρούς μαθητές για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον και εισπράξαμε πολλά χαμόγελα και πολλές σακούλες με καπάκια.
Σας ευχαριστούμε , σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τα καλά νέα. Βρέθηκε ο πρώτος που θα δεχτεί το δώρο ζωής!
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα!"