Περίπου 2.500 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ιπποκράτης ....επέστρεψε στη Λάρισα. Σε μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, το πλήθος των παρευρισκομένων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική σύμπραξη δύο Λαρισαίων καλλιτεχνών, του Γιάννου Αιόλου και του Χρήστου Παπανικολάου  με τίτλο “Το αιώνιο σώμα – Corpus Aeternum”. 

Το έργο, εκτέλεσε η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη. Στο πιάνο, ο Θάνος Μαργέτης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας,εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Ο Γιάννος Αιόλου, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του στιλ μουσικής, μας ταξιδεψε στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, με μοναδικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Όλοι οι ήχοι του έργου, παράγονταν από τα ανθρώπινα κορμιά των χορωδών , το ίδιο και οι εικόνες, μέσα από τα εναύσματα, που δίνει η τέχνη του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου με 77 έργα του, που προβλήθηκαν ψηφιακά στο κεντρικό κτίριο του Μύλου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Φωτογραφίες Πάολα Μπανάκα (postlarissa.gr)