Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας σε έκτατη γενική συνέλευση με αποκλειστικό θέμα την φέτα και την συμφωνία με τον Καναδά στο Εμαννουήλειο Πναυματικό κέντρο στον Τύρναβο το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις επιπτώσεις που αυτήν θα έχει στον κλάδο της κτηνοτροφίας και τρόπους αντίδρασης.

Για την επικύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. – Καναδά (CETA) απαιτείται η ψήφισή της στο ελληνικό κοινοβούλιο γι’ αυτό καλούμε στην γενική συνέλευση τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Θεσσαλίας για να εκφράσουν τις απόψεις τους και την θέση που θα πάρουν κατά την ψηφοφορία.

 Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας, τις ομοσπονδίες των κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), τους τυροκόμους της Ελλάδος, τους γαλακτοβιομήχανους και τον ΣΕΒΓΑΠ όπως παρευρεθούν για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η παρουσία όλων είναι πέρα από επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση τόσο της κτηνοτροφίας όσο και του κλάδου της μεταποίησης δηλαδή όλης της αλυσίδας της φέτας.