Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των ανελκυστήρων και η νομοθεσία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την εταιρεία Otis Ελλάδας & Κύπρου.
Οπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας η ΟΤΙS διαθέτει νέα γενιά ανελκυστήρων που δεν χρειάζονται μηχανοστάσιο, δεν λειτουργούν με τα κλασσικά συρματόσχοινα, είναι αθόρυβοι και δεν χρειάζονται τριφασικό ρεύμα, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και με μονοφασικό ρεύμα και μάλιστα με ελάχιστη κατανάλωση.
Επιπροσθέτως η νέα γενιά ανελκυστήρων μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς ρεύμα σε έκτακτες ανάγκες, πραγματοποιώντας μάλιστα 100 κινήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το ασανσέρ λειτουργεί και χωρίς ρεύμα και έτσι δεν εγκλωβίζονται όσοι βρίσκονται μέσα λόγω ξαφνικής διακοπής του ρεύματος.
Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε ενημέρωση και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ αλλαγής του ανελκυστήρα σε τουριστικά καταλύματα, προσθήκης νέου ή και εκσυγχρονισμού του ήδη υπάρχοντος. Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου.

ert.gr