Τι μπορεί να μας «διδάξει» μία πίτα για τη σημασία της διατροφικής επάρκειας, την έννοια του υπεύθυνου καταναλωτή και παράλληλα τον διατροφικό πλούτο της Θεσσαλίας
Το Thessaly Science Festival, μας ξεναγεί στο «σπίτι» του, τον Μύλο του Παππά και το Μουσείο Σιτηρών & Αλεύρων.
Αναβιώνουμε την ιστορία του και συνδεόμαστε με την καινοτομία του σήμερα, μέσα από μία πίτα.
Ανακαλύπτουμε μια σειρά από πρακτικές για την παραγωγή και κατανάλωση τροφής χτίζοντας γέφυρες διασύνδεσης με την έρευνα και την επιστήμη που αναζητά η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την καινοτομία της πίτας;
Στο βίντεο συνομιλούν οι: Κατερίνα Μούτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας Σπονδυλωτών, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Κωνσταντίνα Κόντσα, Αρχαιολόγος – Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών & Αλεύρων, Μύλος του Παππά.
Η δράση του Thessaly Science Festival για το Athens Virtual Science Festival 2021 είναι μία συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων του Μύλου του Παππά και του έργου Heritage of Taste.