Για εμπαιγμό των αγροτών στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Τομεάς Αγροτικού της ΝΟΔΕ Λάρισας Ν.Δ.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
"Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την πληρωμή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης έως το τέλος Οκτωβρίου και ενώ οι αγρότες έχουν στραγγίσει οικονομικά και οι περισσότεροι περίμεναν αυτά τα χρήματα για να καλύψουν υποχρεώσεις και να ξεκινήσουν τις χειμερινές σπορές, χιλιάδες αγρότες είδαν κουτσουρεμένα έως 90% λιγότερα από τα χρήματα που δικαιούταν να εισπράξουν.
Ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν και καθησύχαζαν τους αγρότες ότι όσοι είχαν πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες, αλλα είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό ή την εξαγορά των προβληματικών τεμαχίων, θα πληρωνόταν κανονικά ,αυτό δεν έγινε ποτέ. Σαν να μην έφτανε αυτό, το ΕΛΓΑ υφάρπαξε και το 70 % των ασφαλίστρων του 2018 (και ενώ ακόμη δεν έχει εξοφλήσει τις ζημιές για το 2017), με αποτέλεσμα οι αγρότες να μείνουν για πρώτη φορά χωρίς να εισπράξουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης από το 2006  όπου ίσχυε αυτό το καθεστώς.
Κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σοβαρευτείτε επιτέλους, είτε λέγεστε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, είτε λέγεστε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, σταματείστε να εμπαίζετε τους αγρότες. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των δασικών γαιών, το οποίο η καταληκτική ημερομηνία για αιτήματα εξαγορών είναι ο Αύγουστος του 2020 και η ημερομηνία από μόνη της δεν θα έπρεπε να σταθεί τροχοπέδη στην πληρωμή των ενισχύσεων. Διορθώστε κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άμεσα το πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε, γιατί ακολουθούν οι πληρωμές των βιολογικών και της μείωσης νιτρορύπανσης.
Πολύ έγκαιρα, σωστά  και με εμφατικό τρόπο ,οι βουλευτές του νομού Λάρισας ανέδειξαν το πρόβλημα που η συγκυβέρνηση δημιούργησε και τώρα μπροστά στη γενική κατακραυγή, προσπαθούν οι κυβερνώντες να εμφανίσουν την ανικανότητά τους, ως προεκλογική υπόσχεση παροχής λύσης στους αγρότες.
Ως εδώ."