Η συμμετοχή των μικρών κατασκηνωτών του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων στις εκπαιδευτικές δράσεις του Διαχρονικού Μουσείου συνεχίστηκε με επιτυχία και κατά τη φετινή χρονιά καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου ανήκουν πλέον σταθερούς πολιτιστικούς – εκπαιδευτικούς πυλώνες του προγράμματος.
Ομάδες παιδιών ηλικίας 10-12 χρόνων, συμμετείχαν βιωματικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “H πόλη με τα κρυμμένα μυστικά” και γνώρισαν όλα τα στάδια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου, οι μικροί “αρχαιολόγοι” έσκαψαν συστηματικά, ανακάλυψαν όστρακα και άλλα ευρήματα, κράτησαν ημερολόγιο ανασκαφής, κατέγραψαν το υλικό, συγκόλλησαν τα θραύσματα και έμαθαν πώς συντηρούνται τα ευρήματα μιας ανασκαφής.
Εμψυχώτρια της δράσης ήταν η αρχαιολόγος Ματίνα Παπαναστασουλη που αποχαιρέτησε τα παιδιά με ένα κομμάτι πηλού για να δημιουργήσουν τα δικά τους αγγεία.
Για τους μικρότερους κατασκηνωτές, ηλικίας 6-9 ετών, σχεδιάστηκε η δράση «Μυθ-ιστορίες με Ζωάκια».
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο της μόνιμης Εκθεσης του Διαχρονικού Μουσείου και ανακάλυψαν τα ζώα που παριστάνονται σε διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες στο πέρασμα των αιώνων.
Κατα τη διάρκεια της δράσης, οι μικροί κατασκηνωτές ανακάλεσαν τις εμπειρίες από τον κόσμο των ζώων αλλά και τις γνώσεις τους από το ανεξάντλητο απόθεμα της Ελληνικής Μυθολογίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμψύχωσε η κ. Κατερίνα Ζάχου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η οποία μοίρασε στα παιδιά κομμάτια πηλού για να πλάσουν τα δικά τους ζωάκια.
Το τελευταίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την φετινή κατασκηνωτική περιόδο παρακολούθησε η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια του προγράμματος “Κατασκήνωσης στην Πόλη”, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, κ. Λίνα Μουσιώνη.