Ισραηλινά μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου προσγειώθηκαν στην 110 Πτέρυγα μάχης στην Λάρισα όπου και αναμένεται να σαρώσουν" το Αιγαίο μαζί με μαχητικά της ΠΑ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, στη Λάρισα, στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι το σμήνος αεροσκαφών της Αεροπορίας του Ισραήλ.
Τα 11 μαχητικά αεροσκάφη F-16 του Ισραήλ συνοδευόμενα από το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, Gulfstream G550, βρέθηκαν στη Λάρισα.
Δεν είναι τυχαίο που Ελλάδα και Ισραήλ αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ξανά την Ελληνο - Ισραηλινή αμυντική συνεργασία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων θα γίνει σε όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών, θα επιχειρούν σε συνεργασία με όλες της Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας.
Η παρουσία της πολυμελούς στρατιωτικής αντιπροσωπείας του Ισραήλ θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου σύμφωνα με ΜΜΕ
Να σημειωθεί ότι το σμήνος των μαχητικών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώνεται ξανά στη Λάρισα, μετά από 6 χρόνια, αφού αντίστοιχη άσκηση είχε διεξαχθεί το 2012 ενώ κατά καιρούς πιλότοι της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συνεκπαιδευθεί με Ελληνες συναδέλφους τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας. Με τους Ισραηλινούς να επιλέγουν για την εκπαίδευσή τους το Πεδίο Βολής Κρανέας στην Ελασσόνα.
Η άσκηση που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με βάση την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, επιβεβαιώνει την πολυετή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Η άφιξη των ισραηλινών μαχητικών συμπίπτει με το μπαράζ πολεμικών δηλώσεων από την τουρκική πολιτική ηγεσία.
Πριν λίγο και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφερόμενος στο θέμα των χωρικών υδάτων δεν αναγνώρισε τίποτα για την Ελλάδα και την Κύπρο και μάλιστα έκανε λόγο και για το διεθνές δίκαιο:
«Στο θέμα των χωρικών υδάτων, στο θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων και στο θέμα της ΑΟΖ υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ορίζονται από το διεθνές δίκαιο. Στα θέματα αυτά δεν υπάρχει συμφωνία.  Οι Ελληνοκύπριοι αλλά και η Ελλάδα λένε αυθαίρετα  αυτή η περιοχή είναι δική μου και εκδίδουν κάποιους χάρτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε βήματα που να μην λαμβάνουν υπόψιν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Τα σκάφη μας, το  Φατίχ και το Barbaros θα συνεχίσουν κανονικά τις έρευνές τους».

pronews.gr