Ένα νέο μάθημα έρχεται να προστεθεί στο χορευτικό πρόγραμμα του ΚEντρου Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) στη Λάρισα 
Θα γίνει το δωρεάν μάθημα γνωριμίας με την Ανδριάνα Παπανικολάου στο όμορφο χώρο του ΚΕ.Λ.Ε. (ΚΕντρο Λαογραφικών Ερευνών), 17 Α Λορέντζου  Μαβίλη, στο κέντρο της Λάρισας, την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου , το απόγευμα στις  6.00 με 7.15.  Ελάτε να γνωρίσετε  ένα καινοτόμο μάθημα χορού  που διδάσκεται στην Αγγλία , στην Γερμανία και στη Νότιο Αφρική και  θα διδαχτεί για πρώτη φορά στη Λάρισα!
Εμπνευσμένο από την  Αρχαία Ελληνική τέχνη και πολιτισμό, ο  «Ελληνικός Κλασσικός Χορός»   είναι  είδος σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε  περίπου 100 χρόνια πριν στην Αγγλία από την ερευνήτρια του αρχαίου ελληνικού χορού την ΡούμπιΤζίννερ  και υμνεί το μεγαλείο της Ελλάδας –τον αρχαίο πολιτισμό μας  με το βλέμμα  προς το μέλλον. Είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθούν οι φίλοι μας στη Λάρισα και από τις  γύρω περιοχές,  και θα ενδιαφερθούν  για τα  μαθήματα του «Ελληνικού Κλασσικού χορού».
Ο  χορός αυτός είναι για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι οικείο ,  καλλιεργεί σώμα, νου  και ψυχή, χαλαρώνει και απελευθερώνει την εκφραστικότητα, τη  μουσικότητα και τη δημιουργικότητα.Με απλές και φυσικές κινήσεις του σώματος που μοιάζουν με τις κινήσεις που  βλέπουμε στα  αγγεία και στα αγάλματα τις αρχαίας ελληνικής τέχνης,  οι μαθητές αποκτούν    σωματική και πνευματικής ισορροπία, δύναμη μαζί με χαλάρωση, χάρη μαζί με άνεση,   μουσικότητα μαζί με  ζωντανή και εκφραστική δημιουργικότητα. Κυρίαρχο στοιχείο της μεθόδου είναι  ο σεβασμός στην ανθρώπινη  φύση και στη φυσικότητα των κινήσεων που εύκολα προσαρμόζονται  στα θέματα του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Οι ρυθμοί της φύσης αλλά και τα θέματα αυτοσχεδιασμού εμπνευσμένα  από την αρχαία ελληνική και  ελληνική λαϊκή παράδοση και  πολιτισμό θα εμπλουτίσουν κάθε κύκλο μαθημάτων.   Η απλότητα και ο μικρός βαθμός δυσκολίας των κινήσεων επιτρέπει στους μαθητές όλων των ηλικιών με ευκολία να εκφράσουν τις ιδέες  τους και να βυθιστούν στο ρόλο τους απολαμβάνοντας απόλυτα το δρώμενο κάθε κύκλου.
Η ιδιαιτερότητα του χορού αυτού είναι πως όχι μόνο παρέχει  κινητική αγωγή αλλά και πολιτιστική,  αφού ερευνούμε και μελετάμε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις – φιλολογία , αρχιτεκτονική, τέχνη, φιλοσοφία, μουσική, ιστορία, ανθρωπολογία και αρχαιολογία.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν. Ενδιαφέρει φιλόλογους , χορευτές , ηθοποιούς , μουσικούς , ψυχολόγους , καλλιτέχνες και το γενικό κοινό που ενδιαφέρεται για τον Ελληνικό πολιτισμό και για όσους θέλουν να το ανακαλύψουν χορεύοντας!
Επικοινωνήσετε με την γραμματεία του  ΚΕ.Λ.Ε. στο 2410 530946 και στο κινητό τηλέφωνο της Ανδριάνας Παπανικολάου  6981917486, για πληροφορίες.
Απευθυνθείτε στο ακόλουθο  e-mail: apkv48@gmail.com για περισσότερες διευκρινήσεις. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά!

 

Βιογραφικό της Ανδριάνας Παπανικολάου

Η Ανδριάνα Παπανικολάου  έχει σπουδάσει χορό στο Πρετόρια  ΤΕΙ της Νότιας Αφρικής  από όπου απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας  χορού και έχει ειδικευτεί στον Ελληνικό Κλασσικό Χορό της ΡούμπιΤζίννερ  σπουδάζοντας στο Νότια Αφρική και στο Λονδίνο από  όπου απέκτησε τα ανάλογα διπλώματα  διδασκαλίας  του ISTD (ImperialSocietyofTeachersofDance  του Λονδίνου). Υπήρξε δασκάλα μπαλέτου στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) του Υπ. Πολιτισμού  για δέκα χρόνια και χόρεψε  με πολλές ελληνικές ομάδες χορού με κορύφωμα τα «Χορικά» της ΖουζούςΝικολούδη. Με δικές της χορογραφίες έχει συνεργαστεί και με κορυφαίους  καλλιτέχνες και ερευνητές όπως τον Στέλιο Ψαρουδάκη ( Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθηνών   ΕΚΠΑ), Δημήτρη Πετσετάκη( μουσικός ), Σπύρο Ζαμπέλη (ερασιτέχνης μουσικός και δημιουργός αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων) και τον Γιάννη Τράντα (σκηνοθέτης Eστία Θεάτρου Ερινεώς, Βόλο) και δίδαξε τον«Ελληνικό Κλασσικό χορό»  στη Δώρα Στράτου.