Καλοκαιρινός θα χαρακτηρίζεται ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, τόσο στην Λάρισα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Οι καιρικές συνθήκες με τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή που διανύουμε, δίνουν την θέση τους, επιτέλους, σε εκείνες που ταιριάζουν.

Οι θερμές αέριες μάζες που αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας, θα προκαλέσουν την σταδιακή μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, που θα ξεκινήσει από αύριο.

Το θερμόμετρο από την Μεγάλη Τετάρτη αρχίζει την ανοδική του πορεία, φτάνοντας το μεσημέρι τους 27 βαθμούς Κελσίου, για να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα με 35 και 34 βαθμούς αντίστοιχα. 

Χαρακτηριστικό της ζέστης που θα επικρατεί τις επόμενες ημέρες είναι οι υψηλές θερμοκρασίες από τις πρωινές ώρες, αφού στις 9 το πρωί η θερμοκρασία στην Λάρισα θα κυμαίνεται στους 20 βαθμούς! 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προβλέψεις οι ημέρες μέχρι και το Πάσχα θα κυλήσουν με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, ωστόσο από την μια, η συγκέντρωση της σκόνης θα είναι πολύ μεγάλη, ενώ από την άλλη, μεγάλη θα είναι και η δραστηριότητα των κουνουπιών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες! 

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται στην περιοχή της Λάρισας δεν θα αποτελέσουν ένα πρωτόγνωρο γεγονός, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντίστοιχες μέγιστες τιμές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θερμοκρασιακά ρεκόρ για το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου έχουν σημειωθεί κυρίως το 2013, με ένα από αυτά να έχει καταγραφεί και στην Λάρισα, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει τους 35,6 βαθμούς Κελσίου. 

Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.